Sunday, July 12, 2009

Wings - Pesona Sanubari

Wings-Pesona Sanubari


Lagu:JS Kevin
Lirik:Tapa

Silaunya kukelam
Bagai sinar yang benderang
Yang menyuluh tika kuhilang
Sesat tak bertepi
Langkah tak bererti

Sentuhan kasih yang kurasa
Membakar di harapan ini
Segala keikhlasan darimu kekasihku
Akan bermakna

Andainya kasihmu
Seteguhnya bicara
Setia menggenggami janji
Nyatalah erti sejati
Kau mengundang cintaku
Yang telah lama pendam
Membawa kurenangi gelombang
Pesona sanubari

Nyalakanlah di impian
Sinar yang diinginkan
Kupasti padamu ada keindahan
Dalam bercinta


Portnote:(update 12 Julai 2009- 2:00am)

  1. Dari album Masterpice - Js Kevin &Wings.
  2. Band saya masa zaman Tok Kaduk dulu selalu cover lagu ni masa jamm

Klik sini untuk versi original.


Ini versi cover dari band kami 10 tahun dulu, dirakam menggunakan radio National kecik. Kekurangan kualiti audio amat dikesali.

Klik sini untuk versi "Tongkang Pecah"1
Klik sini untuk versi "Tongkang Pecah"2


9 comments:

matakucing said...

ni dari album mana eh

eddie dewanaga said...

matakucing,
bro, ini dari album raya diorang ni, lu ingat tak..?
tahun 1996 kalau gua tak silap...

Takilala said...

ni lagu zaman sape eh? Mel ke Mus? Gua pun tak tau lagu ni.

Portdy said...

Cateye, Takilala-san,

Ini lagu zaman Mus, album kompilasi JsKevin & Wings - Masterpice 1997.

Bro eddie,

tak pasti ada dalam album raya diaorang ke tidak, wa kena check balik....

:: Cikgu Wiween :: said...

owh gua always suka tengok muka Joe yg macho. (^_^)

berteromber said...

album raya puisi adilfitri ker? bukan la..gua ada cd tu..

lagu ni gua x familiar sangat la..

eddie dewanaga said...

minta maaf, minta ampun.. gua silap... ini dari album Masterpiece JS Kevin, bukan dari album Raya tu...

sori, gua cuai!

Portdy said...

Vween,

eddie lagi macho! belum kira Black lagi!



Broteromber,

nanti wa upload lagu ni kat Imeem sama versi "tongkah pecah" yang band gua cover.




Bro eddie,

kecik punya hal.
RTM sama TV3 pun selalu buat silap heehehehehe...

Anonymous said...

Sebagai Newbie, saya selalu mencari online untuk artikel yang bisa membantu saya. Terima kasih Wow! Terima kasih! Saya selalu ingin menulis dalam sesuatu situs saya seperti itu. Dapatkah saya mengambil bagian dari posting Anda ke blog saya?