Monday, July 06, 2009

Ayah nak Lightning McQueen ?

.

Nemut-nemut asyik sibuk suruh yayah dia nyanyikan lagu Lightning McQueen, sebenarnya lagu "Sh-Boom". Lagu berirama Doo-wop dari adegan tari menari dalam filem animasi CARS. Jadi saya pun carikan lirik dia untuk nyanyi. Ber Do-wop saya dibuatnya malam ini.



Sh-Boom ( "Life Could Be a Dream") - The Chords
written by James Keyes, Claude Feaster & Carl Feaster, Floyd F. McRae, and James Edwards

Hey nonny ding dong, alang alang alang
Boom ba-doh, ba-doo ba-doodle-ay

Oh, life could be a dream (sh-boom)
If I could take you up in paradise up above (sh-boom)
If you would tell me I'm the only one that you love
Life could be a dream sweetheart
(Hello hello again, sh-boom and hopin' we'll meet again)

Oh, life could be a dream (sh-boom)
If only all my precious plans would come true (sh-boom)
If you would let me spend my whole life lovin' you
Life could be a dream sweetheart

Now every time I look at you
Something is on my mind (dat-dat-dat-dat-dat-duh)
If you do what I want you to
Baby, we'd be so fine

Oh, life could be a dream (sh-boom)
If I could take you up in paradise up above (sh-boom)
If you would tell me I'm the only one that you love
Life could be a dream sweetheart

Sh-boom sh-boom Ya-da-da Da-da-da Da-da-da Da
Sh-boom sh-boom Ya-da-da Da-da-da Da-da-da Da
Sh-boom sh-boom Ya-da-da Da-da-da Da-da-da Da, sh-boom

Sh-boom sh-boom Ya-da-da Da-da-da Da-da-da Da
Sh-boom sh-boom Ya-da-da Da-da-da Da-da-da Da
Sh-boom sh-boom Ya-da-da Da-da-da Da-da-da Da, sh-boom

Every time I look at you
Somethin' is on my mind
If you do what I want you to
Baby, we'd be so fine

Life could be a dream
If I could take you up in paradise up above
If you would tell me I'm the only one that you love
Life could be a dream sweetheart

(Hello hello again, sh-boom and hopin' we'll meet again) boom sh-boom
Hey nonny ding dong, alang alang alang (sh-boom)
Ba-doh, ba-doo ba-doodle-ay
Life could be a dream
Life could be a dream, sweetheart

Life could be a dream
If only all my precious plans would come true
If you would let me spend my whole life loving you
Life could be a dream sweetheart

(dee-oody-ooh, sh-boom, sh-boom)
(dee-oody-ooh, sh-boom, sh-boom)
(dee-oody-ooh, sh-boom, sh-boom)
Sweetheart






Watak feveret saya ? Sudah tentu Guido!
Kiut eh dia ni, mesti ramai yang suka . Salah sorangnya bro Deaf kita.
Pit Stop?


.

7 comments:

eddie dewanaga said...

gua suka genre do-woop ni, especially yg late 50's and early 60's... ada jugak gua beli kaset2 oldies dulu... sinatra pun best jugak.

berteromber said...

Cars ni movie fav anak2 aku..dah tengok kat panggung pun masih suruh bapak dia download..

tapi bapak dia pun suka jugak..hehe

Portdy said...

bro naga,

layan gak eh Do-wopp ni?
gua baru nak jinak2 ngan Do wopp, baru tahu The Temptations ngan Bobby McFerrin je....

Sinatra ? fuh ni dah tahap legend ni...Swing legend!

Portdy said...

Cars memang best ah broteromber,

wa prefer watak2 kecik dalam movie tu, salah satunya watak pasangan suami isteri yang tersesat nak carik jalan....berlagak gila laki dia sebab ada GPS huhuhuhu

lepas tu sewel sendiri .....sebab tak jumpa jalan sampai la ending muvi!

eddie dewanaga said...

yes, i do love do-woop...

gua penah cerita pasal ni kat blog gua, entry bertarikh 30 november 2008 bertajuk 'segelas teh o ais limau' dibawah label: soal jawab tag.

lagu yg gua letak tu dari grup 'the diamonds' berjudul 'little darlin'

deaf_angel said...

adoi...aku tak tahan tengok dia jadi pom-pom girl kat cerita Cars tu si Guido ni...

kelakar abis

Portdy said...

bro dep,

satu part lagi masa dia rebah pengsan time Ferari Michael Scumaker datang woksyop hehehehehe


pendek kata Guido ni memang scene stealer lah!