Saturday, July 25, 2009

Aerosmith Devil VS Def Lep Retro Active

.Aerosmith - Devil´s Got A New Disguise

Def Leppard- Retro Active




Kedua-dua nya menggunakan teknik optical illusions, use your illusions...
Ada "Jumjumatun" dalam cover album tersebut.


Pornote:
Jumjumatun*; bebudak sekolah agama Johor mesti tau ni , hehehe....

12 comments:

zan said...

Jumjumatun ape ek? Tengkorak ke? Aku sekolah agama gak tapi arab kantoi..hahaha

Portdy said...

ha'ah zan,

dulukan ada sekolah agama, ada subjek arab kan? dlm darjah 2 gitu ,kena baca kuat2 ramai2...

ra'sun = kepala
ainun = mata
sya'run = rambut
jumjumatun = tengkorak,

selalunya member2 aku gi tambah "tengkorak hang!" ....

tapi setakat tu jek aku ingat

Takilala said...

Def Lep punya cover tu aku suka. Sebab macam tak sengaja. Tapi Aerosmith tu kalau bukan lukisan lagi cun aku rasa.

Portdy said...

takilala-san;
betul tu wa setuju, tengkorak deflepp lagi mengancam...

album Retro Active , walaupun projek guna lagu2 kitar semula track2 Def Lep yg leftover/outakes...tapi mood album tu macam studio album yang betul punya...

cara susunan lagu, material lagu semuanya the best, lagi best daripada album def lepp yang baru ni Sparkle Lounge ke apa nama dia...

cover dan inlay dalam pun best, siapa beli dulu dulu dapat booklet dia lagi puas hati .....betul2 asbestos lah!

eddie dewanaga said...

sapa sekolah agama, belajo arab...

"arif laa baqsa...!"

Def Leppard lama tak dengar, tapi last gua beli CD 'vault' diorang.

Portdy said...

brodragon,
Vault, the best compilation ever untuk Defleppard...
lepas tu dah banyak sangat kompilasi def lepp ....rock of ages lah, definite lah...

last album def lep gua beli apa ek? ah " X " kot, lepas tu dah main sedut jek....

berteromber said...

arab zaman sekolah agama yg gua ingat cuma..

ainun = mata
raksun = kepala
dan takkan lupa sampai mati..
jumjumatun = tengkorak

hahaha..mat rock psl tengkorak mesti ingat punya..huhu

gua minat Retro Active..suka lagu Only After dark..nak kena riak cdwi ker..huhu

Def Leppard zaman vivian campbel dah macam bryan adam dah...mana hilang shred zaman Dio dia ntah..

Portdy said...

broteromber,

vivian campbell sudah mabuk dikelilingi gadis gadis cantik, makanya semua keganasan zaman dio sudah luput ditelan waktu...
baru semalam wa gi round melaka carik cd retro active, bonjovi crossroads mana tau ada lagi kan? macam biasa hampeh...

Retroactive , wa suka "Desert Songs" dan sambungan dia "Fractured Love" ....

ada cd? nak kena riak tu kot? ada masa review bro....

SkiD said...

Jumjumatun...hehehe...itu kitab bahasa arab...siap ada gambo lagi...Def Leppard ni aku suka album Pyromania...itu album menuju puncak...dan album Hysteria..yg ni betul2 puncak...

Portdy said...

gua dah agak otai skidrow mesti pilih album Deflepp yang lama2, hysteria sama pyromania..
wa prefer Adrenalized sama Retro Active...

tapi hysteria memang album menuju puncak yg lahir dalam zaman kegelapan Def Lepp

deaf_angel said...

def leppard tu memang creative, tahun early 90s tu..

best cd dia.

Portdy said...

brodeplepp,
yup ! memang best! walaupun just outakes dan ada lagu cover album retro active ni memang best macam betul2 full studio album...