Sunday, July 26, 2009

Esok Lusa Selamanya - Ella

.
.
(Ogie & Kyoji Yamamoto / Ella)

Malangnya Oh Nasibmu
Ditakdirkan Begitu
dan Setengahnya Mengasihanimu
Tak Terdaya Membantumu

Walau Apa Pun Jua
Kau Masih Punya Masa
Berdikari Menguasai Diri
Kau Takkan Diketepi

(1)
Hari Hari Seterusnya
Kau Melangkahkan Kaki
Tabahkanlah Semua
Cubaan dan Dugaan Dunia

(2)
Esok Lusa Selamanya
Tuhan Saja Menentunya
Apa Jua Rintangannya
Jangan Kau Berputus Asa
Hingga Kau Berjaya

Biar Dirimu Dikeji
Niar Jua Dicaci
Siapa Tahu Suatu Hari Nanti
Kau Akan Dipuji

(ulang 1 & 2)

ku Jua Berdoa


Lagu kegemaran saya dari album Ella - USA.

Gambar bawah,
CD ELLA - UNIK SYUGA ASLI yang bakal berlayar ke Bumi Kenyalang.

18 comments:

Ijau D. Koceng said...

by the way, dari dulu aku tertanya2
"SYUGA" tu amende?

Portdy said...

kalau tak silap aku syuga datang dari bahasa jepun yang bermaksud "the greatest beauty"...

apapun tanya pendapat yg lain.....

berteromber said...

naper kat malaysia ni tak der rocker pompuan yg berjaya selain ella ek?..pompuan malaysia tak minat rock eh..

tu elyana tapak sileman tu rock tak?

Ijau D. Koceng said...

elyana tarik tali tu bleh la rock sket2, tp more to punk-alternative pun ada, wlupun byk lagu2 pop...

lgpun dia guna band coco utk muzik

SkiD said...

Rokers pompuan???...Kat malaysia ni dangdut ramai le..Siap menari poco2 lagi...

eddie dewanaga said...

gua dah suruh zizie hashim pujuk akak ipar dia on balik candy...

candy yg second album tu gerek seh... gua tak bedek!!!

diaorang ada cover 'transylvania' maiden dan 'ikrar perwira' rusty blade dlm album ni.

berteromber said...

eddie..gua ada kaset Candy tu...memang metal..kalah Spoon,Scoin,Spring dan budakkacamata...huhuhu..

Takilala said...

album yg gua suka. tapi nak upgrade ke cd kat sini tak jumpa pula. Kaset milik abg gua pun dah lama kena tapau. Lagu ni best sebab mcm lagu jepun skit. patut la, mamat jepun tu yg bikin.

RockSportS said...

bro...where i can i buy this ELLA USA CD? Memang terbaik.

Portdy said...

salam bro Rocksport,

cd ella usa ni gua baru jumpa kat satu kedai keset kecik kat muar itupun selepas round satu melaka lastly jumpa kat muor juga...

ini pun wa carik untuk Encik Ijau D.Koceng kita...bakal belayar ke sarawak cd ni...
kalau ada lagi wa jumpa , wa beli dan simpankan mana tau ada lagi yang berhajat...

keep the faith !

Ijau D. Koceng said...

bank-in or paypal? :)

Portdy said...

ijau,
nanti gua bgtau, mungkin bank rimau kot...kasi wa pos dulu esok eh...
pos ekspress buleh?

Ijau D. Koceng said...

buleh2... pos ekspress ke pos laju ke pos lambat ke... posmen ttp hntr smpi opis (pjbt pos dpn opis je)

RockSportS said...

okay...gua caya lu. kalau ada nanti angkat terus. duit jangan risau

Portdy said...

rockspot lagi;
takda hal lah bro...

deaf_angel said...

try carik cd version lama beb

Portdy said...

brodeplepp;
tu lah ntah ada lagi ke tidak agaknya, harapnya jumpa lah, sapa tau kan?

"who knows Higlander? who knows"

Ijau D. Koceng said...

cd dah dpt... payment camna?

btw, sama mcm 30110, packaging yg agak muram...