Tuesday, July 07, 2009

Penawar - Hattan

.
Ok, kali ini saya nak memperkenalkan segmen Lagu Penawar Luka.

Saya akan fokus pada lagu-lagu yang memberikan semangat pada mereka yang patah hati, putus cinta dan yang sewaktu dengannya.

Those songs sometime helping me when I'm down before, so I hope it will do the same to you all.

Dan kalau boleh, saya akan cuba paparkan senikata lagu yang rare, hidden gem, yang jarang-jarang kita dapat dengar dengan harapan anda semua akan sama-sama menikmati lagu tersebut dan seterusnya mendapatkan single atau album . Semacam bentuk promosi jugalah ini.

Seleksi pertama adalah lagu Hattan - Penawar, dipetik dari album BISO BONAR (1998).


PENAWAR - HATTAN
Dipetik dari album BISO BONAR (1998)

Jangan kau pegi terlalu jauh
membawa hati resah itu
kekasih datang kekasih pergi
haruskah kau terus begini

usah dikesalkan perpisahan
bersyukurlah pada satu pertemuan itu
biar sedalam lautan kasihmu
dia bukan untuk mu

dulu kau simpan telalu lama
rasa rindu dendam padanya
kini mengundang rasa kecewa
kerana setianya tiada

pujuk lah hatimu yang menangis
keringkanlah airmata di pipimu sayang
biar hati bagai retak seribu
jangan kau bersedih lagi


tabahkanlah hatimu biar pun pahit
untuk ditelan sebagai penawarnya sayang
dunia ini tidak mungkin berakhir
hanya kerana putus cinta

mengapa kau terus menyepi
sedangkan kau tak pernah sendiri.


link untuk dengar sila klik sini.
Kredit untuk Mastercomp.

Portnote:
  1. Slow akustik ballad song, hayati liriknya bagi mengubat rasa kecewa.
  2. Sesiapa yang tahu akan pencipta lagu ini, sila share di ruangan komentar di bawah.
  3. Sharing is caring, caring is business.....and business is good!

10 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

mekasey mekasey. :D

berteromber said...

sumpah gua tak tau keujudan lagu ni..Hattan gua layan album Anthem ajer..

Portdy said...

Ur welcome ween,

Portdy said...

Broteromber,

boleh layan lagu tu kat Link yang gua baru letak kat situ. kredit to mastercomp.

atau gi sini:
http://www.imeem.com/melayump3/playlist/oTTQCm0W/hattan-biso-bonar-98-music-playlist/

matakucing said...

ni kira lagu permata yang hilang la hehe lagu best tp tak top

Portdy said...

cateye,

permata yang hilang, hidden gems . yeah.

wa punya buku Permata yg hilang sudah hilang masa pindah umah dulu, kalau tak suda kena review kat sini huhuhuhuhu , kvlt!

SkiD said...

Nasib baik lu tak review buku Permata Yang Hilang....takut ramai yg hilang tumpuan nak berkerja...

Portdy said...

Bro skid, agak2 ada lagi tak ni kat kedai eh? zaman internet cam ni? hehehehe....

Suciyati Hurun Iin said...
This comment has been removed by the author.
Suciyati Hurun Iin said...

Salam..Dah click tapi tak dapat dengar lagu tu..Kat you tube ada tak lagu ni..