Thursday, July 30, 2009

Kristy Yang & Shu Qi

.
Asyik gadis jepun sajakan?
Kali ni gadis HongKong pula,
Pelakon yang membintangi filem "Storm Rider"
dan "A Man Called Hero" bersama Ekin Cheng.

Profile

  • Name: 杨恭如 / Yang Gong Ru (Yeung Kung Yu)
  • English name: Kristy Yang / Kristy Yeung
  • Profession: Actress
  • Birthdate: 1974-Jan-07
  • Birthplace: Shanghai, China
  • Nationality: Canadian
  • Height: 168cm
  • Weight: 48kg
  • Star sign: Capricorn
  • Chinese zodiac: Ox
  • Blood type: A

Masa dulu-dulu rasa macam lawa sangat dia ni, sekarang ni tengok biasa saja. Selera sudah bertukar. Sudah semakin matang gitu. Hehehe.



Sebagai Charity dalam The Storm Riders


Sebagai Jade dalam A Man Called Hero

Dalam kedua-dua filem di atas turut berlakon adalah Shu Qi. Siapa-siapa di sekitar umur saya mesti kenal dia ni. Lakonan dia 10 kali lebih baik daripada Kristy Yang tu.

Saudari Shu Qi, bibir anda sangat gorgeous lah!


3 foto Shu Qi di Berlin Film Festival 2008. Kenyit !


9 comments:

JAIRO said...

aku suka shu qi... ari tu dia ada tanya aku punya number phone tapi aku taknak kasi la nanti dia kacau aku.. miscall2 tengah malam hahahaha

berteromber said...

iskh ko ni..petang2 tengah mengantuk ni..ko tampal gambo amoi pulak...kan dah sego mata aku ni...nyum..nyum..

SkiD said...

Alamak...ingatkan nak simpan air sembahyang sampai asar...buleh batal kalau cam ni...huhuhuhu

Takilala said...

psstt..Portdy, ada download cite Shu Qi yg ehem ehem tu tak? huhu..

Ijau D. Koceng said...

dulu aku ada koleksi pic2 shuqi time dia belum femes jd pelakon... phm2 jela

eddie dewanaga said...

shu qi ni banyak bikin gambar2 panas... love it!

young and dangerous pun dia ada lanyak jugak!

:: Cikgu Wiween :: said...

mcm biasa cikgu wiween tuh jugak lagik comel. agagagagag (perasan)

Portdy said...

jairo;
dia ada tanya eh? tu wa yg suruh selepas tak tahan melayan kerenah dia yg mengada-ngada tu, huh!


bro-teromber;
dah menjadi tanggungjawab bersama dalam saling sedar menyedar antara satu sama lain...


skidrow;
takpa, lepas ni terus mandi wajib.


takilala;
Astargfirullahalazim....mengucap wahai sahabatku...(sambil geleng 2 kepala)


ijau;
kongsi itu ambilberat...


dewanaga;
tu memang zaman gemilang dia, tersangatlah comel dia tu...


wveen;
ween kalah sikit je kat bibir belukang dia shu qi tu....usaha lagi ye!

:: Cikgu Wiween :: said...

opss lupa mo komen pasai ekin!!! bukan ekin mawi tp ekin cheng is gorgeous!! love his hair. ikal mayang gitu.