Friday, July 31, 2009

Life is like a river.

.
Tanjung Agas, Muar - Julai 30, 2009 - 16:00




Life is Like a River - Scorpions
Music :Ulrich Roth, Rudolf Schenker

Lyrics:C. Fortman


As years are passing by Silence becomes your friend
You see the world in a different way

Dont be afraid of getting old
Lifes still full of joy
And the beauty of the past is rejoicing your mind


When days are getting short And winter comes along
Your life slows down and down
Like a river is getting wide
The worlds have lost their voice
You remember your morning flowing to the endless sea

Lifes like a river in the mountain Lifes like a sea without end
Lifes like a river in the mountain Lifes like a sea without end

listen to the song

14 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

owh ini laa tempat ween slalu pi kalo p muar. mkn kat kedai tepi laut tuh sambil cuci mata tgk abg polis kat kapal tuh kalo ada.. ekekeke :p

Portdy said...

vween;
thats right, mungkin kita selalu bersua tapi tidak bertemu huhuhu

SkiD said...

Eik..sungai muo tu..peh lama dah tak balik muo!! Lagu ni buat aku macam nak rebiu CD Hot & Slow Scorpions jee...

eddie dewanaga said...

ini dari album yg ada lagu In Trance kann...??

lagu In Trance ni boleh bikin gua nangis teringat zaman gua masih hensem, cute, pegi sekolah pakai suar pendek, naik trak askar, rambut belah tepi, beg sekolah kombat, kasut bubble gummers, ikut abah cuci M16 tiap2 hari sabtu, chopper 'nuri' terbang datang dan pergi kat padang basah a.k.a padang bola(padang kering ialah padang kawad) huh... memori siak!

berteromber said...

sejak ada jambatan baru ni..lama betul tak singgah Tanjung..raya ni kalau balik Muor nak singgah la..pekena rojak petis ngan ABC..

Life ia like a river memang terbaek!!

Takilala said...

ada rezki nak cuti2 malaysia kat sini la. huhu.

Portdy said...

skid;
macam kena rebiu tu, petanda dah cukup jelas...


nagakramat;
layan versi live@wacken baby best sehh...ada UJR sekali, triple guitar attack!

Portdy said...

bro-teromber;
tanjung ni macam ni lah, tak banyak berubah...ada la satu dua bangunan baru naik...selebihnya sama je ngan zaman wa sekolah sini sekitar 95 dulu,
tapi kalau turun sini mesti gi kat area sekolah sains tu kan pekena Murtabak Singapore!

Portdy said...

takilala;
silakan , turun roger gua, kalau wa tak balik kg buleh kita ngeteh sama.

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

nak ikut ngeteh sekali....

deaf_angel said...

tampal lagi ler gambo2 pemandangan beb..

matakucing said...

menyusuri sungai2 di Malaysia. Zoom malaysia

Portdy said...

sapikrocketqueen;

yom ikut sekali, tapi ko tak makan murtabak kan? aku belanjo mi bandung muor eh?
pik, si takilala ni patut turun Pontian, pas tu kita bawak ke seluruh lubuk puaka kat pontian/jb tu ....huhuhu...

Portdy said...

cateye;
tu dia bujang senang mau menyusur sungai malaysia..


bro depp;
bakal menyusul akan datang. ni pun baru belajo, gambar pun shuut jauh jek hehehe...