Wednesday, July 29, 2009

Dimasterkan kembali 090909. Can I have one, or two or more ? Huhuhu...

Dah lama berita ni, saja nak review balik pasal dah dekat nak bulan 9.

"Money (That's What We Want)"

The Beatles’ Remastered Albums Due September 9, 2009

On September 9, 2009, after a nearly 22-year wait, digitally remastered versions of all of the Beatles studio albums will be released, a press release has confirmed. Each album will feature the track listings and artwork as it was originally released in the U.K. and come with expanded booklets including original and newly written liner notes and rare photos. For a limited time, each of the Fab Four’s 12 proper albums will be “embedded” with a brief documentary about its making. The rereleases will include the Beatles’ 12 studio albums and Magical Mystery Tour as well as Past Masters Vol. I and II, which will be packaged as one collection. All 14 discs will be available with DVDs of the documentaries in a stereo box set, and a set titled The Beatles in Mono featuring 10 discs will also be released.

Huhuhu 090909 eh cantik punya tarikh tu, lepas check kalendar hari itu adalah hari Rabu yang syahdu .
Bulan Puasa dah nak dekat raya tu huhuhu...
Berapa agaknya harga dia eh? Kalau printed in Malaysia takpa , kalau imported ? Kena simpan dalam tabung ayam ni.

I wanna grab this one! Abbey Road.

My little brother prefer this one. Help!

Ataupun dapat yang ini pun manis juga.
Past Masters 2009 yang menggabungkan sekali volume one & two.


Contoh packaging untuk siri Remastered 2009 .
Atas :Abbey Road.
Bawah:Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band



Pada hari yang sama juga akan release game THE BEATLES:ROCKBAND.
Lawa seh grafik dia.


Boleh check out website THE BEATLES:ROCKBAND di sini .

10 comments:

SkiD said...

Aku tak layan sangat le Beattle ni...pasal bukan zaman aku..dengo gitu2 je laa..Lagend le katakn..tak dengo tak buleh jugak....

berteromber said...

nasib tak into sangat...selamat tabung..hehe

eddie dewanaga said...

Beatles ni memang boleh layan, byk CD diorang gua ada, tapi semua HP punya pressing laa... huahuahua!!

Portdy said...

Skid;
beatles ni banyak juga lagu dia yang best, maybe orang tau zaman agogo dia je...moptop era...
tapi sebenarnya muzik beatles ni dah start masuk ujung 60an dia dah start eksperimen...rock n roll, heavy metal, hard rock semuanya dicetuskan secara sengaja atau pun tidak oleh The Beatles...itu kita kena akui...banyak band2 rock yg ada sekarang ni pun mesti ada influence dari beatles tak banyak pun sikit...


broteromber;
tu lah, dah kena menabung ni....bak kata en shafid bin rahmat, kalau takda duit pinjam, kalau tak dapat pinjam gadai tanah, kalau takda tanah , curik!

Portdy said...

bronaga;
takpa hp pressing pun ok...buat dengar2...
kalau ada sen lebih boleh pilih mana nak beli ori...
diaorang ni pun dah kaya sangat dah...

deaf_angel said...

beatles ni, aku rasa banyak lagu2 best yang aku tak tahu..

contoh macam bila Dokken cover Nowhere Man, baru aku tahu lagu tu..

Takilala said...

itu game rock band pasti di tunggu huhuhu.. kompom KK pressing

Portdy said...

brodep,

takpa ada masa pelan2 boleh discover muzik the Beatles...back to the roots...

nanti kalau ada masa wa review lagu2 beatles yg dicover oleh band rock terutama 80s rock...

tapi kalau dengar cover dari BEATALLICA lagi tak tahan...yang diaorang rojakkan metallica sama beatles tu hehehe

Portdy said...

takilala-san,
jangan lupa beli rambut palsu moptop sama kasut beetles.

deaf_angel said...

yes please huhu