Monday, July 13, 2009

My Guitar Lies Bleeding In My Arms

.
"My Guitar Lies Bleeding In My Arms"
(Bon Jovi, Sambora)
From the album These Days - 1995


Misery likes company, I like the way that sounds
I've been trying to find the meaning, so I can write it down
Staring out the window, it's such a long way down
I'd like to jump, but I'm afraid to hit the ground

I can't write a love song the way I feel today
I can't sing no song of hope, I got nothing to say
Life is feeling kind of strange, since you went away
I sing this song to you wherever you are
As my guitar lies bleeding in my arms

I'm tired of watching TV, it makes me ant to scream
Outside the world is burning, man it's so hard to belive
Each day you know you're dying from the cradle to the grave
I get so numb sometimes, that I can't feel the pain

I can't write a love song the way I feel today
I can't sing no song of hope I've got nothing to say
Life is feeling kind of strange, it's strange enough these days
I send this song to you, whoever you are
As my guitar lies bleeding in my arms

Staring at the paper, I don't know what to write
I'll have my last cigarette-well, turn out the lights
Maybe tomorrow I'll fell a different way
But here im my delusion , I don't know what to say

I can't write a love song the way I feel today
I can't sing no song of hope I've got nothing to save
And I can't fight the feelings buried in my brains
I send this song to you, whoever you are
As my guitar lies bleeding


TAB/CHORDS
TO LISTEN TO THE SONG

Portnote: hari ni mood ada mandom sikit

11 comments:

speedrider said...

Bon Jovi.... mula2 best, lepas tu terpengaruh dengan Eddie Hamid. heheheh

eddie dewanaga said...

album ni gua beli kat Muzika Kotaraya... sebab brader tu bilang, Singapore punya edition ada loket/pendant logo tattoo Jon Bon Jovi yg logo Superman tu, tapi diorang tukar 'BJ' untuk Bon Jovi...

tapi bila orang tanya, gua bilang, BJ tu stands for 'Budak Johor'.

album These Days kurang heavy, tapi penuh lagu cinta yg gila babas punya best...

pendant tu gua pakai tak lama sebab buah ati marah suruh bukak rantai dengan anting2 gua... hahaha!!

dia kasik pakai bracelet je...

Portdy said...

betul tu speed,

ni last album BJ yang gua suka, walaupun mellow tapi best juga. RNR!

Start album Crush gua pun keras! dah radio friendly sangat, lagu2 yang kurang mood sebab suara JBJ dah downtune. BJ dah start main modern rock, dengan effect talkbox diulang pakai...

Portdy said...

Bro eddie,

wowwee pendant bonjovi eh?
wa beli keset dapat poster jek , beli kat busstand larkin

berteromber said...

sama la...gua pun follow takat album ni...sebenarnya start keep the faith pun hati dah tawar dah..rambut pun dah pendek kan...gua paling suka Slippery When Wet

Portdy said...

no need to argue, Slippery is The best bro-teromber!

Sejarah: Keep The faith ialah keset pertama yg wa beli dalam hidup! kumpul duit kerje warung tuu....

dah hilang dah keset ni huhuhuhuhuhuhuhuhu

zan said...

Slippery When Wet baru dalam sebulan lepas aku dapat. 1st pressing USA rasanya. CD dalam pun takde apa2 gambar. Memang album Bon Jovi yang terbaik.

Tapi jiwang Bon Jovi pada aku tak la meruntun jiwa, malahan lagi "smart" dari lagu2 leleh kita yang kengkadang macam nak suruh pendengar bunuh diri kalau putus cinta..hehehe

"i'll be there for you, this five words i swear to you, when you breathe i want to be the air for you, I'll be there for you.."

SkiD said...

Bon Jawa ni aku minat sampai album New Jersy!! Pas tu dah lost...hampeh.....

Portdy said...

zan,

macam ada orang kena review jek BJ US pressing tu kan? hehehehe


Skidrow,

yeah!New jersey? peveret wa ada kat situ: "Born 2b my baby" , sama "hidup dalam berdosa."

deaf_angel said...

cd these days bon jovi ialah antara feberet aku dalam banyak2 cd.
very the sad cd hehe

Portdy said...

bro depplepp,

same la kita, These Days ni ada masa2 dia, bukan selalu boleh dengar....
My feveret Heart Breakin Even ada bau2 Aerosmith sikit...