Monday, July 27, 2009

ラウドネス, Raudonesu - Never Again

.
Munetaka Higuchi, December 24, 1958 - November 30, 2008


Lost in a dream
In a dream of you
All that’s left is a tear
That I cried for you

When you held me in your arms
You made me feel just like a child
Safe from all harm

Once in love, now it’s gone
And I stand alone
There’s a place in my heart
You still have a home

And I’m holding onto dreams
And the memories of you
Haunting my soul

Never again will I wake and see you smile
Never again will I hold you
Never again, no more planning for tomorrow
Never again tells a story

It seems so, so long ago
When you held me near
I can’t take all the pain
It’s so hard to bear

Still I’m holding onto dreams
And the memories of you
Haunting my soul

Never again will I wake and see you smile
Never again will I hold you
Never again, no more planning for tomorrow
Never again tells the story

Never again
Never again
Never again
Never again

Minoru Niihara dan Akira Takasaki

Masayoshi Yamashita

Lawa lah header tribute to Munetaka Higuchi ni. Dari laman web rasmi Raudonesu.

Apa cerita Michael Vescera eh? Boleh lagi ke dia tarik suara macam dulu-dulu?


The band confirmed that, despite the recent loss of drummer Munetaka Higuchi, they would be recording a brand new studio album, reported by Takasaki entitled The Everlasting. The new material is based on drum tracks recorded by Higuchi before his death, much in the same way that Queen's 1995 album, Made in Heaven, was based around vocal tracks left behind by their late singer, Freddie Mercury.
(sumber cik cumi dan wiki)

Album baru pun dah keluar, tak tahu lah dah ada di pasaran Malaysia atau belum.

Lagi cerita tentang Raudonesu dari rakan-rakan yang lain, ni semua mat-mat hensem muka macam jepun, geng makan sushi untuk sarapan pagi;
Takilala-san
Deaf-san
Berteromber-san

Klik sini untuk dengar Never Again versi Jepun (LosingYou)
Klik sini untuk dengar Love of My Life (live@25years anniversary)


11 comments:

berteromber said...

album baru ni telah pun selamat di sedut sebulan yg lalu..sekian terimakasih..hehe

Portdy said...

amacam best tak bro-teromber?

SkiD said...

Aku memang penuh dgn nostalgia..so minat yg lama2 je..yg baru ni malas tul nak dengar..

eddie dewanaga said...

gua perlukan review kawan2 tentang album baru ni, baru boleh sedut...

berteromber said...

free..sedut ajer la..hehe

gua baru dengar 2,3 round sebenonya..boleh tahan la..rif2 keras dan guitar work Akira pun best..dorang try untuk back to the basic kot..lebih menarik dari Loudness era 90's yang gua langsung tak minat..tapi nak kata best sangat pun...tak jugak..atau mungkin gua bias..telinga gua dah serasi..kalau Loudness mesti Thunder In The East ataupun Lightning Strike..

banyak kan band2 80's buat comeback...sekarang gua tengah layan Stryper Murder By Pride.

:: Cikgu Wiween :: said...

munetaka tuh skali tgk mcm tam spider plak. huhuhu hensem

:: Cikgu Wiween :: said...

tapi Onizuka (takeshi) tetap menjadik pojaan hatikuuuuuuuuuuu! (^_*)

Portdy said...

broskidrow;
apa nak dikata, yang lama2 lagi sedap untuk dihadam...evergreen...everlasting!


broteromber lagi;
ok lah back to the basic, kalau macam album lepas-lepas kuat sangat metal nya...dah macam bukan loudness dah

Portdy said...

vween;
yup dia memang ensem, seorang tua yang cool...
eh suka takashi sorimachi eh? jadi cikgu ganas cam GTO tak?

Portdy said...

brodragon;
tu lah , kita tunggu review broteromber...tapi kalau sempat sedut je....

Takilala said...

tak perasan pula ko punye post ni..huhuhu...akan di cari CD ni, tak pasti la beli or sedut-sedutan huhuhu