Wednesday, July 08, 2009

VCD Pelancaran Klasik Nasional

.

Ok review ringkas saja,

VCD ni saya beli pada tahun 2007 kalau tak silap lah,
Masa tu VCD ni baru launch dan hanya boleh didapati di pejabat RTM saja.
Jadi dengan susah payah dan semangatnya pergi pejabat RTM Johor kat Jln Tasek Utara tu semata-mata nak dapatkan vcd ni.
Alih-alih tak lama selepas tu, diorang jual kat merata outlet, even kat Giant pun ada, ceh.

VCD ni adalah rakaman visual majlis pelancaran siaran radio Klasik Nasional.
Ramai artis - artis lama dan baru berpadu tenaga menyanyikan lagu malar segar dalam show ni.

Highlight show :
Segmen lawak Sharifah Shaheera dan Yusof Chong.
Habis Alleycats sama Ramli Sarip dilawakkan.


Cover depan.


Ada 2 vcd.
Belakang tu cover DVD Pearl Jam Live at The Garden (cap itik terbang) ,
kat bawah VCD Sweet Charity Konsert Sejuta wajah part 1.


Kalaulah rancangan Zoom in bersama M Nasir, Lefthanded, May divcdkan oleh RTM kan ke bagus eh?
.

9 comments:

Takilala said...

a'ah kan, kalau la diDVD/VCDkan zoom in tu, mmg best.

:: Cikgu Wiween :: said...

uihh my bapak kalo tau nih musti nak beli. muahahaha pendengar klasik nasional paling setia - bapakku yg terchenta :P

Portdy said...

Takilala-san,

betul 3x, kalau ada dvd mesti ramai yg beli, satu lagi show yang best - "Fenomena Akustika. "

Portdy said...

Vween,

belikan lah ayah wveen buat present, murah jek RM10 gitu, banyak kat Giant.

berteromber said...

anak2 gua duduk sebln kat rumah atuk dia time cuti sekolah..bila balik siap pandai nyanyi lagu tema klasik nasional...rupa2nya atuk dia bukak hari2 radio ni sampai terhafal anak2 gua...haha..biasa arr radio untuk org tua...(nasib gua muda..huhuhu)

Portdy said...

hehehe broteromber,

sesekali layan Klasik Nasional pun syok apa, gua teringat mak bapak gua...

PaMa inlaw wa pun peminat setia

Klasikkkkkkk Nasional
Klasiiiikkkkk Nasional
Segalanya di sini
Menggamit Memori
Klasik Nasional.

matakucing said...

hahaha berteromber tp gua suka dgr klasik nasional beb..haha momo latif ruless

SkiD said...

Klasik Nasional....
Terlampau klasik untuk aku...aku baru taraf2 Sinar FM je...hehehe!

Portdy said...

Skidrow,

Klasik la best bro Skidrow,
vintage gitu...


Cateye,

wa pulak suka kalau Klasik putar "sejak ku bertemu denganmu" mesti mak mentua gua nyanyi sekali hehehehe