Friday, July 17, 2009

Berdendang Dalam Tangisan

.
.
Berdendang Dalam Tangisan - Jamal Abdillah


Telah lama ku akur dengan kehendakmu
Mengapa sekarang dia pula yang engkau sanjung
Kerna dia... kerna dia oh... oh...
Kerna dia kita terpisah

Telah kita janji sehidup semati
Mengapa sanggup engkau nodai cinta suci ini
Kerna dia... kerna dia oh... oh...
Kerna dia harapan musnah

Bunga bukan sekuntum
Lagi pun tidak lama harum
Bukan hendak cakap sombong
Cuma tak sanggup diri dibohong
Ah... Ah...

Berkasih di tengah sempadan
Sumpah dan janji kau jadikan mainan
Berdendang di dalam tangisan
Cari jawapan yang benar atau bukan
Menaruh harapan
Biar ramai datang
Kau seorang tetap kusayang

untuk dengar klik sini (kredit untuk lUi fREi)



Portnote:
  1. Dipetik dari album Penawar Kasih (1997).
  2. Ini album (keset) saya dapat dari abang ipar saya.
  3. Favourite abang ipar, isteri dan saya.
  4. Lagu ini Ciptaan M.Nasir.
  5. Album Penawar Kasih mempunyai beberapa lagu lain yang bagus seperti Ghazal Untuk Rabiah, Kesal, Di Sudut Kamar Hati, Suratan Kasih dan Penawar Kasih.
  6. Jarang dengar lagu ini live , sekali dalam Konsert Fenomena - Jamal Abdillah dan M. Nasir masa raya dulu di RTM.
  7. First time dulu dengar ingatkan tajuk dia Kerna Dia (buleh gitu?)

9 comments:

berteromber said...

sorry..gua tak minat Jamal...huhu

eddie dewanaga said...

sorang brader gua, rohaimi cukup gila dgn jamal ni, dia juga gitaris berapi zaman2 gua gila jamming dulu...

dia pernah bilang,
"nak nyanyi best macam jamal atau nak main gitar best macam aku ni satu je petua..."

gua tanya apa dia...
dia selamba dog je bilang,

"paipon...!"

ceh, tau2 je stok baru naik dari tepi jambatan.

Portdy said...

broteromber,
Jamal ok pe bro, raja pop tuuuu......


brodragon,
ceh... ingatkan petua apa tu hehehehehe...

SkiD said...

Jamal????...adus..Mati hidup semula....hahaha..Live after death le tu...Maiden cover Jamal apa...huhuhu..

Takilala said...

Gua sama ngan Berteromber..tp 90% je..10% lg layan..huhu

inc3 said...

salam,

lagu ni dh lame minat.1st time dengo ms blik sek khas agama.jalan kaki rmai2.ntah umh sape yg psang radio kuat2.syok!terngiang2 smpai skang.tq sbb refresh blik.heh..lopas ni nk gi download aa.

suke dengo rentak dia la.xdak meaning apa punn..

deaf_angel said...

I love this song.

aku masih ingat first time aku dengar lagu ni, terus carik mp3 dia haha..

errr aku tak pernah beli kaset/cd ada jamal abdillah ni hehe

Portdy said...

Skid,
hahaha live after death? mati hidup semula? lawak sehh...Steve Harris cover Ahmad Nawab huhuhu....

takilala-san,
buleh naikkan lagi peratusan minat tu, usaha pasti jaya, gambatte kudasai!

Portdy said...

salam cik linda,

oh ada memori lagu ni ye,
kalau tak jumpa lagu ni, email/mesej sayalah...
buleh dikirim kan dari Malizia ke Saudi Arabia.....


brodepp,
first time dengar lagu ni kan masa kat radio Warna dulu-dulu , itu time Suhaimi Yusoff kot DJ....lama dah ni, kat radio Malaysia susah sikit kot...
best kan rentak dia ala2 joget gitu...