Friday, May 29, 2009

Sunday bloody Sunday


emm volume kasik slow sikit, ada humming kuat sangat la...


Ahad lepas , saya dan adik lelaki yang paling bungsu telah mengunjungi sebuah tempat Therapy , tempat di mana kami melempiaskan segala tension di jiwa, tempat di mana bakat terpendam dan badak berendam kami dapat dikeluarkan ke seluruh pelusuk alam..


Sebenarnya, tempat therapy kami ni adalah tempat karaoke, bukan yang karaoke jamban tu , ni tempatnya selesa siap ada bilik dan boleh makan2.

Kami masuk jam 11 pagi . Masuk yang pagi punya sebab murah.

setlist kami hari itu ( ceh , perasan konsert pulak eh?)

  1. Angel - Robbie William
  2. Better man - Robbie william.
  3. Beautiful ones - Suede
  4. Open Arms - Journey
  5. Nothing gonna stop us now - Starships
  6. Time of the season - The Zombies
  7. The final Countdown - Jatt BDB (original Europe)
  8. Let it be - Jatt BDB (original The beatles)
  9. Michelle - The Beatles
  10. I dont want to talk about it - Ito Blues gang (OA; Rod steward)
  11. I'm Yours - Jason MRAZ
  12. Bittersweet Symphony - The verve
  13. Ku di halaman rindu - Lefthanded
  14. Pencinta - Lefthanded
  15. Heaven - Bryan adams
  16. Shes gone - artis cina (OA; steelheart)
  17. you really got me - the Kinks
  18. Langit dan bumi - search
  19. Bisa - search
  20. terasing dalam sepi - slam
  21. Layla (unplugged) - eric clapton
  22. first cut is the deepest - Rod steward
  23. Jangan kau rayu - Rahim Maarof
  24. Whole lot a love - led Zeppelin
  25. The reason - hoobastank
  26. Seribu bahasa sendu - Illusi
  27. encore : Stairways to heaven - joey BPR (OA: led zepp)
pukul 3 petang keluar dengan suara serak ala Ramli Sarip dan Joe Cocker.


Portnote:

  1. Semua yang kaler biru dinyanyikan oleh saya
  2. semua yang kaler itam adik bungsu saya yang nyanyi
  3. kaler merah secara duet.
  4. lagu no 1,2,3,7,8,10,11,13,14,17,20,23,25,26 dan 27 adalah video klip artis original. selain dari itu semuanya videoklip tak ori gambar itik berenang kat tasik, model berjalan-jalan di puduraya dan gambar gunung ganang.
  5. Lagu no 16 tu cover version artis cina yang nyanyi...tapi muzik dia sedap, saya nyanyi dengan lirik sembrono saje...asal masuk sudah.
  6. jangan fikir sedap ke tak sedap kami nyanyi....tapi cukuplah kalau saya katakan, kalau Simon Cowell judge American Idol tu dengar for sure dia akan resign notis 24 jam dan jadik judge rancangan Gadis Melayu TV9 .

Seribu bahasa sendu-Illusi,
gambo silau ah tak nampak muka model yang cun melecun ,
Amy Leela Chandran adik Datuk Bernard Chandran.

12 comments:

matakucing said...

fuhhh....pukul rata..tak cirit ker..steady la

Portdy said...

cateye,

cirit bro, nasib toilet dekat huhuhuhuh...

eddie dewanaga said...

dah lama siot tak dengar robbie williams... huh, balik ni kena carik lagu2 dia... betterman dgn she's the one tu dulu penah jadi anthem cinta gua beb... serious!!

hahaha... gua suka semua yg ada dlm 'the ego has landed' dgn album dia menang main bola tu...

dia punya version of 'angel'

perfect!!

Portdy said...

bro eddie,

album dia menang main bola tu...kalau tak silap "Sing When you Winning."

ni album feveret wa "Let Love Be Your Energy" ngan "Supreme". Ini 2 lagu videoklip dia gerek woo...

love anthem eh hehehehehe...bila naga bercinta....hehehe..

berteromber said...

bro...situ GRO tak der eh?...
alamak bini baca...kantoi...

huhuhu...

Portdy said...

broteromber,


hehehehehee

takde

hehehehehheh

MyNameIsdD said...

i'm guessing this was @ dreambox?
heheh. it's a nice place, kan? Hope you guys had great fun there! Might be going there one of these days. Cuti lah katakan :))

:: Cikgu Wiween :: said...
This comment has been removed by the author.
:: Cikgu Wiween :: said...

track 2, 4, 12, 22, 24 are my all time favourite songs!! (^_^)

dulu giler robbie williams jugak. lepas dia kuar take that ar. eheheh

deaf_angel said...

dangdut takde ke portdy?

rhoma irama ke, inul ke?

Portdy said...

Dd,

its whole lot of fun!

kalau tak sebab you , kitaorang tak tau pun pasal tempat ni tau...

heheheh aus dank!

Portdy said...

Vween.

happy holigreenday!


bro dep,

hehehe ada bro ada...

lagu siam pun ada haha!