Tuesday, May 05, 2009

HeHe HaHa HoHo : Yes Man dan Paul Blart: Mall Cop

Ok saya dah tonton DVD 2 cerita ni:

Yes Man


Paul Blart: Mall Cop



Verdict:

Highly Recommended.

Sangat-sangatlah digalakkan menontonnya. Saya tak pandai nak ulas filem jadi apa yang boleh dikata sila tonton bersama orang-orang tersayang. Nak tonton bersama musuh pun boleh..pasti anda dan musuh anda akan senyum dan gelak bersama sambil makan popcorn dan minum air coke.


Sehubungan dengan itu lagu yang sering berkumandang di rumah saya sekarang ialah Separate Ways (Worlds Apart) - Journey. Saya akan play back to back versi original Steve Perry dengan versi Arnel Pineda. Oh, lagu ni ada dalam scene dari filem YesMan.


Separate Ways (Worlds Apart) - Journey


Album: Frontiers ( 1983)
Writers: Jonathan Cain & Steve Perry

Here we stand
World's apart, hearts broken in two
Sleepless nights
Losing ground
I'm reaching for you

Feelin' that it's gone
Can change your mind
If we can't go on
To survive the tide love divides

*Someday love will find you
Break those chains that bind you
One night will remind you
How we touched and went our separate ways
If he ever hurts you
True love won't desert you
You know I still love you
Though we touched and went our separate ways

Troubled times
Caught between confusion and pain
Distant eyes
Promises we made were in vain

If you must go, I wish you love
You'll never walk alone
Take care my love
Miss you love

(*chorus*)

I still love you girl
I really love you girl
And if he ever hurts you
True love won't desert you
No....no...


P/s: 1.Baru perasan banyak jugak lagu2 Journey jadi soundtrack movies atau drama . For info klik sini.
2. Dulu mati-mati ingat tajuk lagu ni Someday Love Will found You hahahah

9 comments:

berteromber said...

dah download dah...tapi ntah bila la aku nak nengok citer2 ni...

aku biasa tgk citer lepas anak2 tido...biasa la citer2 omputeh ni bukan boleh caya sangat nak tgk depan anak2...tapi tu la...bila dah tgh malam ni...asik la tertidor...pernah ada movie tu 2 minggu baru baru katam...tgk sikit tertido..sambung esok...tido lagi...sampai 2 minggu baru settle...hehe..

Journey lagu fav aku faithfully...feeling seh.

Portdy said...

berteromber,

yup bro, faithfully memang feeling, 2nd was Open Arms...

Cuma ada satu jek cd album Journey ni iaitu Trial by Fire - yang ada lagu "When you love a women" - last album Steve Perry nyanyi.

satu lagi lagu Journey yang best ada dalam Soundtrack Armageddon - tajuk dia "Remember Me". First single dengan Steve Augeri sebagai vokalis.

Tak tahu lah lagu tu ada kat album lain atau tak...

kena tanya bro depleppard nanti...

deaf_angel said...

thanks for the dvd tips.

Journey... Ahhh!! kenangan beb lagu2 dorang..
Seperate Ways tu kaset Frontiers kan? zaman aku sekolah rendah tu kaset tu haha..

Tapi yang Journey ngan mamat filipina tu memang AWESOME!

pop rock yang sangat best.

:: Cikgu Wiween :: said...

ehh layan journey gak portdy. besh besh ehehe

:: Cikgu Wiween :: said...

open arms besh! ;) tingat masa elliot yamin nyanyi masa American idol 2005!

deaf_angel said...

beb ko cakap ko nak kumpul beatles -anthology tu eh?
memang progrem tu aku pernah tengok kat tv , memang best of the best kalo ada dvd dia tapi original beratus ah ko.

buku dia aku pernah nampak, besar giler.

you got good taste huhu

Portdy said...

bro dep,

lu punya test lagi dasat bro!

tu lah my dream wish list, kalu beatles anthology Dvd cap ayam tu memang dah complete lah 1-8 series + special features. Tapi tak puas ah...mahu jugak original huhuhu... tengok kat speedy price dia pun dalam RM 300 ++, buku dia tak pernah jumpa lagi...

penah perasan masa tengok interview RHCP untuk album Stadium Rcadium kat bookselves belakang Anthony Kiedis tu ada buku Anthology ni ..besar eh?

tapi satu lagi mydream wish list ialah semua catalog cd beatles Remastered yang akan release hujung tahun ni...huhuhu - berangan lagi


wiween,

best ek open arms?

Journey ni macam kumpulan Slam lah .... lagu ballads ke fast ke semua sedap..

semua personnel dalam group pulak power ngan instrument masing2. macam Slam jugak..

Slam - Journey - poprock yang sangat hebat.

deaf_angel said...

kira ko minat beatles la ek?
anything beatles?

Portdy said...

Bro dep ,

yes! Anything about The Beatles mate!

Music Beatles ni kan dah macam architect of rock/pop music yang ada sekarang ni...

tak de lagi rasanye band 2 yang pekat berevolusi dari album pertama sampai lah album terakhir semacam Beatles.

sedikit sebanyak mesti ada influence Beatles dalam Rock Legend yang ada sekarang ni...



just my humble opinion....