Tuesday, May 05, 2009

cahaya aisyah 2 bulan

Cahaya Aisyah is my second nephew, first one is Nayub-nayub.

So balik kampung yang lepas dengan semangatnye cik Port dia nak ambil gambar...dah siap pakai baju lawa-lawa pas tu masa sessi fotografi...



Aisya tak nak senyum, puas ayah dia pujuk tak nak senyum gak...

Ajak tengok tanaman daddy dia pun tak nak senyum jugak...aduhai..



sampai lah petang tu, waktu Aisya nak mandi, tiba2 saya tengok aisya senyum, menggelabah capai hanphone berkamera..terus shoot Aisya versi sexy berkemban.

" I should be so lucky,Lucky lucky lucky
I should be so lucky in love"

"something in the way she looks, attract me like no other lover"


"And youre here in my heart, And my heart will go on and on and on..."

".....And nothing else matters"


Aisya ngan ibu and acik2 nye.Nemut-nemut skodeng aisya berkemban ... hampeh.



8 comments:

deaf_angel said...

aku suka ambik2 gambo kalo ada peluang, dan memang nak petik satu foto tu kadang2 tunggu 30minit pun tak boleh dapat apa kita nak.

( pengalaman pahit tiap2 kali pegi zoo ) hahaha

Portdy said...

Bro dep,

sekeping gambar 1000 cerita kan?

perit jerih berbaloi jugak, tengok gambar 2 kat zoo tu gerek ah...

tapi macam dah lama takde kesinambungan The Zoo series kat "deafangel" ek?

kalau kat zoo mesti terngiang2 lagu The Zoo - Scorpions ha hah!

:: Cikgu Wiween :: said...

"something in the way she looks, attract me like no other lover"

tingat lak taylor hicks nyanyi lagu the beatles nih. ehehe besh!

aisya tu comei! ;) anak buah kesayangan kah?

Portdy said...

Vween,

Sedap eh lagu "Something" ni...George Harrison sang gitaris Beatles hadiahkan lagu ni pada isteri dia, Patty Boyd.....depa bercerai pas tu kan si Patty ni berkahwin ngan Eric Clapton yang merupakan member baik George.Eric pulak ciptakan lagu "Layla" dan "Wonderful Tonight" untuk Patty ni.

Yang bestnya George dengan Eric ni still maintain best friend sampai tua gitu....takdek gaduh-gaduh , persahabatan depa berdua lagi kuat daripada jodoh depa ngan Patty Boyd..hehehe.

Ada 2 orang anak buah, dua-dua sama disayang. Cuma masa Aisya ni baru lahir geram sangat tengok bibir dia melebar (gorgeous)...
Tapi sekarang cam dah kecik sikit, maybe dah makin besar makin berubah,( ataupun kesan pemanasan global ? huhuhuhu)

:: Cikgu Wiween :: said...

mak aih..sampaikan ke salah silah perkahwinan dia portdy citer. ekekeke

beshnye ada anak buah eh. ween x dpt rasa nak ada anak buah. uhuhu

Portdy said...

Vween,

tu ah terlajak pulak menaip hehehehe...tu ah dulu nak jadik cikgu tak dapat huhuhuhhu...

takpa Vween, pelan-pelan kayuh nanti bukan setakat anak sedara anak sendiri pun tak cukup tangan nak timang...

Anonymous said...

comel n sopan nyer ank buah sape la ni....ni mesti keturunan sopan ni..hihi

Portdy said...

cik anonymous,

trimas diatas pujian ikhlas itu.

memang sopan-sopan belaka
keluarga keturunan ni,

jalan semua tunduk ke bumi,

suara lemah lembut ala-ala berbual dalam kelambu...

kalau pijak semut pun semut tak mati siap boleh angkat kaki orang tu balik..

pendek kata, keturunan baik baik ni ...dah hampir nak pupus kat muka bumi ni , sebab tu kena pulihara keluarga ni..dari ancaman anasir jahat.

siapa ek cik anon ni eh?

boleh berikan identiti diri seperti no kad pengenalan atau pun surat beranak?
Inkuiri saya adalah amat tinggi sekali... hmmmm