Wednesday, May 13, 2009

Starship › Nothing’s Gonna Stop Us Now




Writer(s) Albert Hammond/Diane Warren
Album: No Protections(1987)

Looking in your eyes I see a paradise
This world that Ive found
Is too good to be true
Standing here beside you
Want so much to give you
This love in my heart that Im feeling for you

Let em say were crazy, I dont care about that
Put your hand in my hand baby
Dont ever look back
Let the world around us just fall apart
Baby we can make it if were heart to heart

Chorus:
And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothings gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
Well still have each other
Nothings gonna stop us, nothings gonna stop us now

Im so glad I found you
Im not gonna lose you
Whatever it takes I will stay here with you
Take it to the good times
See it through the bad times
Whatever it takes is what Im gonna do

Let em say were crazy, what do they know
Put your arms around me baby
Dont ever let go
Let the world around us just fall apart
Baby we can make it if were heart to heart

And we can build this dream together
Standing strong forever
Nothings gonna stop us now
And if this world runs out of lovers
Well still have each other
Nothings gonna stop us, nothings gonna stop us

Ooh, all that I need is you
All that I ever need
And all that I want to do
Is hold you forever, ever and ever, hey

(guitar solo)

Craig Chaquico ,Pete Sears ,Grace Slick,Mickey Thomas ,Donny Baldwin

Gambar Starships era early-1988. Untuk info lebih kilk sini http://www.geocities.com/starshipcity/

Portnote: Best lagu ni dari kumpulan Starships , band serpihan jefferson Airplane . Soundtrack filem Mannequin. Sampai sekarang cari DVD citer ni tak jumpa-jumpa. Is there anybody there who feels that vibration can give me informations mana nak dapat dvd ni ?




19 comments:

Helmiyani said...

takleh nak nolong sebab dah lama tak layan movie, dvd dan yangs eangkatan dgnnya.. tapi bila baca review awak, cam best la plak...

Portdy said...

Helmiyani,

lama sangat dah cter ni, memang susah nak carik dah, cuma lagu ni timeless lah...

lama tak layan movie? huhu mesti bz giler ni..

anyway tq sudi singgah teratak kenari nemutnemut ni!

dilaOHdila said...

port
aku citer uwang putih ni sokmo fail jek......

kekadang criter melayu pun terbabas gak
best aa kalau ada minat cam ni....
teruskan PorDDDDD

matakucing said...

oooo lagu ni..ermm selalu drg kat radio tp tak tau pulak bandnya..ingat solo. top zaman2 diskang ni..hehe thnks for sharing bro

berteromber said...

salah satu lagu dan movie cintan fav. aku zaman 80's...

kalau sebut Starship ni...lagu We Built This City pun best..

berteromber said...

lupa pulak...dvd tak jumpa pulak bro...tapi kalau nak download..ada la

Portdy said...

Dill,

wa pulak failed bab 2 fotografi hahaha....

movie memang salah satu tempat belajar tentang manusia, untuk direlatekan ngan kehidupan realiti..IMHO

Bro Cateye,

ni lagu jenis one hit wonder memang kita tak berapa ingat sangat penyayi/bandnya, ni pun dah susah nak dengar lagu ni kat radio melainkan kalu bukak MIX fm ataupun chanel2 Radio Singapore cam Class95 ke..

Portdy said...

Bro-teromber,

hehehe agak agak apa lagi la filem/lagu2 cintan bro masa 80s dulu eh, buat lah entry lagu2 cintan zaman tu..hehehe tunjukkan kekentalan mu bro!

deaf_angel said...

apa pun orang cakap aku suka Starship.

lagu ni, lagu Sara, lagu We Built This City Of Rock n Roll..

huhu.. best

deaf_angel said...

apa pun orang cakap aku suka Starship.

lagu ni, lagu Sara, lagu We Built This City Of Rock n Roll..

huhu.. best

deaf_angel said...

apa pun orang cakap aku suka Starship.

lagu ni, lagu Sara, lagu We Built This City Of Rock n Roll..

huhu.. best

:: Cikgu Wiween :: said...

besh ke citer mannequin tu bro? x penah tengok. huhu

Portdy said...

Bro Dep Leppard,

Best eh bro lagu2 lain? emmm kena selongkar starship ni...err ada setaraf journey tak best dia?

Vween,

masa dulu tu tengok zaman bebudak memang ah rasa best...sekarang ni kalau tengok balik mesti gelak aje sambil merenung kenangan lama cinta ketek semasa sekolah rendah hahahaha chewah!

deaf_angel said...

mana boleh beb

JOURNEY is legendary abis..

Aku ngah tunggu Journey nye live dvd baru. shoot kat Manila.
Ada lagu When You Love A Woman.
Aku suka ler penyanyi filipina tu.

Portdy said...

Bro depleppard,

hehehe
Journey fan dah marah....

untuk bro, wa sudah review Trial by Fire.
1st review.
Sila beri tunjuk ajar.

yup Arnel Pineda memang kelas. Penyambung legacy suara ala Steve Perry.

"We've become a world band. We're international now. We're not about one color." Jonathan Cain.

berteromber said...

alamak...camner aku lupa lagu Sara...thank deaf..

Portdy...ko patut dengar Sara ngan We Built The City....best oo..

Portdy said...

Broteromber,

ok bro, kira assignment lah ni eh? heh heh
akan ku dengar...

zan said...

Mannequin...sampai ke sudah aku mencari dvd cerita ni tapi tak jumpa2..

Suka dengan lagu duet dalam citer tu..ape ntah tajuk dia. Zaman2 purba punya citer, tajuk lagu pun dah lupa. Tapi memang dalam list "wajib cari & simpan" aku..

p/s" Lagu ni ada vocal pompuan kan? Sapa vocalist tu? Apsal takde dalam line-up Starship?

Portdy said...

Bro zan,

lagu ni memang best,
satu lagi lagu best "surrender to me" duet vokalis Heart ngan vocalis cheaptrick...

vocal pompuan tu rasanye Grace Slick, duet ngan Mickey Thomas...(wa tak sure..sapa2 otai maybe lagi tahu kot...kena tanya Dep)

gambar tu comfuse eh? nanti wa upload gambar line before yang ada Grace...