Tuesday, May 26, 2009

Out of My Mind - Duran Duran dan Val Kilmer's The Saint


Cover Single.


Videoclip Out of My Mind

Written by Duran Duran
From the album Medazzaland (1997)
also on OST The Saint (1997)

Light a candle
Lay flowers at the door
For those who were left behind
And the ones who've gone before
But here it comes now
Sure as silence follows rain
The taste of you upon my lips
The fingers in my brain
Ever gentle as it kills me where I lay
Who am I to resist?
Who are you to fail?

Got to get you out of my mind
But I can't escape from the feeling
As I try to leave the memory behind
Without you what's left to believe in?

And I could be so sorry
For the way it had to go
But now I feel your presence
In a way I could not know
And I wonder
Do you ever feel the same
In whispering darkness
Do you ever hear my name?

Got to get you out of my mind
But I can't escape from the feeling
As I try to leave the memory behind
Without you, what's left to believe in?

How could you dare
To become so real
When you're just a ghost in me

And I've got to get you out of my mind
But I can't escape from the feeling
As I try to leave the memory behind
Without you, what's left to believe in?

Here in the back of my mind

Deep in the back of my mind


Portnote:

Siapa yang tak kenal Duran Duran, kumpulan pop 80an...kalau otai mesti kenal punyalah. Saya pilih lagu ini kerana pada saya lagu ini agak rare dan jarang kita dengar dari seleksi Duran Duran. Juga sebagai lagu tema filem The Saint lakonan Val Kilmer dan Elizabeth Shue sekitar tahun 1997 dulu.


Val Kilmer sebagai Jim Morrison dalam The Doors


Val Kilmer sebagai Batman/Bruce Wayne

Val Kilmer sebagai Doc Hollywood dalam filem Tombstone. (watak favourite saya)

23 comments:

berteromber said...

sumpah gua tak perasan citer the saint tu ada lagu Duran Duran..

Sebelum maiden metallica dan metal2tu semua...ini lah pengaruh terbesar dalam hidup gua...tapi follow takat album Notorious jer...pastu lu pun tau gua jadi apa...hehe..

sekarang sekali sekala tetap dengar...walaupun gua x der walau sekeping pun cd dorang...mp3 ajer la..

Duran duran rules!!!

Portdy said...

yup this is duran2 song,

masa ni line up pun da lain bro, ni zaman selepas album gambo orang kawin tu....

bro ada tak lagu ni? takde kalau email gua...buleh dikirim sebagai cenderajiwa hehehe.

deaf_angel said...

zaman aku sekolah, kawan2 aku rambut hairstyle nak jadi Simon Le Bon ler, Nik Kershaw ler, abis tu dorang suka bawak file, file tu balut ngan poster2 duran2, culture club gitu..

untuk dorang that is cool huhu..

berteromber said...

x per portdy...aku ada complete disco mp3 Duran Duran ni...hehe

Deaf...betul ahh..sekolah aku pun sama...bebudak cina la..semua nak jadi John Taylor...tak pun Paul Young...bebudak melayu je nak jadi Adrian Smith/Akira atau Malmsteen...haha..dan sorang member aku lagi cool...org sibuk seluar fit...dia selamba jer bell botom..Cliff Burton abis...haha..

Portdy said...

bro depp,

culture balut fail tu wujud lagi tau zaman wa sekolah dulu...
tapi kali ni search wings poison juction
...awal 90 an 4U2C , NICO , hahahaha
pastu stail GQ lah apa lah...rambut bikin ekor macam Man Bai...


pas tu sekolah suruh sampul meja ngan plastik gitu kan, abis bawah sampul tu gambo artis n lirik lagu. kadang2 inlay keset pun ada...

masa kat asrama penuh ngan poster kumpulan alternative la grunge la kat meja tu (mostly from magazine macam Galaxie ...selalunya malam2 kitaorang g meja ke meja rembat poster or lirik heheheh...

tapi aku n member aku punya meja pelik skit, dia bubuh poster amelina, aku bubuh poster Ella - demi ..... langsung takde sapa nak rembat hahahaha!

Portdy said...

Cliff em all,

cliff burton ni memang gerek ah,
selamba dia jek pakai bell bottom , bandmate lain sibuk ngan jeans tight itam...70s rules!

rasenya kalau dia idup sekarang ni mesti still ngan bell bottom dia tu, tapi maybe sudah tukar leather la hahaha...

zaman wa sekolah dulu memang ada trend bell bottom ni menjelma sekejap, ni trend suar yang aku suka la..

ada satu member tu dia punya suar bell bottom bukak bawah dia besar sangat .. cikgu disiplin Leonard Skinnard kasi potong bawah tu ..

..tapi dia bukan potong biasa tapi dia tebuk buat tingkap kecik pulak huhuhuhuhu , apa pesen ntah...

kucingorengemok said...

tq singgah blog saya... org johor ni, kat internet pun carik kaum kerabat senegeri jugak kan, hehe :)

eddie dewanaga said...

watak cliff sama dgn watak 'black' jika lu orang follow karya gayour, slash and black...

sorang glam rock, sorang true hippi!!

tapi bila portdy bilang dia suka cerita tombstone... adoi, gila ah!!

gua suka sejarah2 ni, pasal U.S Marshall, the Earp Brothers... pasal Doc Holliday dan 'profession' dia...

gua tgk 'Tombstone' dah berapa puluh kali dah... gila ah!!

Portdy said...

fat cat,

hehehe orang johor...
orang johor memang suka jalan2 carik makan ni hehehehe...

Portdy said...

bro naga,

yup masih ingat lagi ni dua watak katun....
rupanya ispirasi dari cliff heh heh


Tombstone ni best ah..

gua suka Doc ...
scene yang wa masih ingat sangat part dia sakit2 (sakit TB kot) g ganti Wyatt Earp jumpa ngan orang jahat kat bawah pokok tu...
tekejut mamat tu...
sakit2 pun doc holiday leh kasi settle satu das tembakan...

:: Cikgu Wiween :: said...

tengok duran duran nih tingat lak Yusry KRU. peberet beliau tuh! huhuhu *tp diriku bukan peminat Yusry ler*

err kenal val kilmer nih sbb citer batman dgn nicole kidman tu ler. huhuhu

:: Cikgu Wiween :: said...

bro citer Gila-gila remaja pun syok gak ah! tingat pezal usin ngorat cikgu sendri kat bus stop. muahahahahah lawaksssssss

Portdy said...

vween,

....dan idola KRU salah satunya adalah THE BEATLES! hehehe...


gila-gila remaja eh...
citer ni punya pasal la pemes nama kumpulan Gagak Itam hehehe...farouk namanya kalau tak silap leader dia...

ini citer Rosyam Noor baru akil baligh...

matakucing said...

wahhh keluar semua citer2 nostalgik korang ya..uuih ada kucing baru ler hehehehe...duran-duran zaman kakak aku suka ler..bilik penuh poster duran-duran..aku tau cuma lagu come undone jer hehehe tu yang tau tajuk la..lain2 kalau dengar tau dah ni mesti lagu duran-duran cuma tak tau tajuk.

Portdy said...

cat eye,

come undone tu pun sedap jugak,

lu try dengar "ordinary world"...
melayang - layang lagu dia...

eddie dewanaga said...

Doc holliday kurang yakin wyatt dpt kalahkan johnny ringgo, kerana helah dan johnny ringgo dikatakan antara penembak terbaik zaman itu, antara yg terbaik seperti billy the kid dan jesse james.. sebab itu doc holliday gantikan tempat wyatt...

Portdy said...

bronaga,

hmmm ...tu lah betul 2 true friend namanya.

dilaOHdila said...

SUATU KETIKA DULU DURAN DURAN NI MEMANG CUKUP PAMOS...

lAR NI DAH LAMA TAK DENGOR pORT
HANG NI MEMANG RAJIN
iNFO YANG BAIK NI

Portdy said...

Dill,

yeah dolu dolu memang pemes,
sekarang dah suam 2kuku tapi ok juga lah masih wujud di maya persada seni antrabangsa chewah!

Anonymous said...

Nіcе poѕt. I uѕeԁ to bе checkіng continuously thіs weblog and I'm inspired! Extremely helpful information specially the remaining phase :) I deal with such information a lot. I used to be seeking this certain information for a very lengthy time. Thanks and good luck.

Feel free to surf to my site: More about the author

Anonymous said...

Hellο, ӏ read your blog like eveгy
ωеek. Youг ωriting ѕtyle is witty, keep dοing what you're doing!

Also visit my weblog chatroulette users

Anonymous said...

Artiсlе ωriting is also a fun, if you be acquainteԁ with thеn yоu can ωrite if
not іt іs compliсated to write.

Feel freе to surf to mу blog pοst: relevant internet page

Anonymous said...

Hi there i am kavin, its my fіrѕt time tо commenting
anywherе, when i read thіs paragraph i thοught i could also makе cοmment duе to this bгilliant
artiсle.

Μy web page: prolonging ejaculation