Thursday, August 06, 2009

VCD Review: Sweet Charity Reunion Konsert Sejuta Wajah Part 2

.
Ni sambungan dari part one.
VCD Review: Sweet Charity Reunion Konsert Sejuta Wajah Part 2

Ini VCD first pressing punya.

Cover depan kaler biru.
Belakang
Inlay dan VCD.

Satu kelemahan VCD ni ialah dia tak separate fail untuk setiap track. Jadi kalau tengok kat DVD player tak boleh nak skip track.
Serasi music ada keluarkan versi baru VCD ni dengan harga lebih murah untuk 2 vcd sekaligus. adakah versi baru ini dia separate track? Kena minta rakan-rakan yang ada review sikit.


Ini Keset dia. Beli kat Pasaraya Nilai , Pontian. Dulu-dulu senang nak cari keset/cd rock. Dalam pasaraya kecik pun ada section muzik gitu. Sekarang Pontian sama JB sudah pupus dah ini macam punya kedai.

Belakang. tracklist tak sama dengan vcd. vcd ada lebih lagu.
Inlay dan keset. Saya suka stail camni. Lyric sheet asing dengan inlay cover. Sama stail macam album Tribute to Ramli Sarip yang ada Amy nyanyi lagu Teratai . Saya dapat lirik tu dua keping. Mungkin kat kilang operator dia termasuk dua set kot. Entah mana pergi inlay sekeping lagi tu saya letak. Mungkin kat keset-keset Sweet Charity Pilihan Terbaik kot.

Tulisan kat keset sudah hilang. Terpaksa tulis pakai Permanent Marker. huhuhu
Kalau perasan betul-betul ada tampal selotep kat inlay tu , takut cepat koyak. Tu lah kerja malam-malam kat dalam bilik. Kalau mak tanya jawab "study Ma".




Sweet Charity-Dekatlah Padaku.MP3 - sweet charity reunion

12 comments:

Ijau D. Koceng said...

ntah aku dah lupa vcd versi baru tu separate @ x...

Portdy said...

check la balik ijau kasi review sikit,
kalau separate, inlay ada nasik tambah sikit , boleh consider beli tuu....
sepatutnya depa upgrade jadi dvd lagi baik

berteromber said...

aku memang nyampah jenis tulisan yg print kat kaset tu..kalau kaset tu selalu pakai mesti tulisan dia hilang..kalau yg jenis tampal pulak..kertas dia lama2 tanggal..

so..nak lebih baik...upgrade ke cd...huhuhu

SkiD said...

Tu le..apasal tak kuar versi DVD. mana main VCD lagi...dah ketinggalan dah tu...

Ijau D. Koceng said...

vcd tu tggl kat kmpg xbawak kat bintulu ni... nak review kalu tggu lps raya la

Portdy said...

dulu, kalau wa sempatkan bro-setiap keset tu tanpal ngan selotep transparent
setiap helaian inlay tu pun tampal selotep jugak takut koyak huhuhu

Portdy said...

skid;
tu la pasal, malas nak banyak keje kot, kos pun lebih...

ijau;
takpa , dah nak dekat tu...
apa cerita iron maiden f666?

Ijau D. Koceng said...

flight 666? dah mau masuk 2 mggu tggu... ni mesti kes sangkut kat kastam ni

bukan stakat fight 666, ada lg bbrp cd ebay yg sangkut... megadeth, nightwish, bruce dickinson, queensryche, dll...

eddie dewanaga said...

gua ada versi baru reunion sejuta wajah tu... tapi casing dan inlay dia entah mana, sebab gua sumbat cd2 semua masuk cd bag semua...

part 1 kaler itam, dan part 2 kaler merah. keluaran Serasi. Beli kat kedai muzik depan Speedy Angsana tu. Muzik Valley.

Dekatlah Padaku adalah lagu yg gua cukup suka dari album Pelarian.

deaf_angel said...

lama betul review part 2 ni nak keluar ek portdy haha.

aku suka nengok yang kaset tu sampai ko tulis balik haha

Portdy said...

Lama bro deaf sebab vcd ni hilang!
huhu hampir putus asa dah, sikit lagi nak beli yg baru...kalau beli juga dah masuk 3 kali dah beli huhu kaya serasimuzik.

nasib baik kes tulis tangan tu bro,
ada yang keset album lain tapi casing album lain....ni kest repair keset sendiri hehehe..those were the days...memori main keset ni...

dilaOHdila said...

sweetcharity best taw
tak jemu pun lagu depa nih...
' ramli sharip punya suara sampai lar nih tak ditelan ombak'