Tuesday, August 04, 2009

Kashmir yang diseret sejauh 10 Kilometer.

.
Foto zaman Unledded (1994). Foto zaman Ledded (2007).



Layan lagu Kashmir versi Live Unledded. Habis lagu ni kena seret 10km jauh dia. Dia punya lama lagu ni sempatlah masak Nasik Goreng Kampung campur daging bubuh telur mata lembu goyang kat atas. Tapi serius said, best ini lagu versi live Unledded. Mula-mula hangguk kepala headbang sikit-sikit, lepas tu goyang pinggul joget padang pasir penari gurun ternama.

Gambar hanya untuk hiasan semata. Bukan gambar sebenar.


Kashmir
(Page,Plant,Bonham)

Oh, let the sun beat down upon my face
Stars to fill my dreams
I am a traveler of both time and space
To be where I have been
Sit with elders of a gentle race
This world is seldom seen
Talk of days for which they sit and wait
But, all will be revealed

Talk and song from tongues of lilting grace
Whose sounds caress my ear
Though, by a word I heard could I relate
The story was quite clear
Whoa-hoh, whoa-oh, yeah

Yes, yes

Oooh, oh baby, baby, I been cryin'
Ohhhhhhhhhhhh, there's no denyin', there's no denyin'
Oooh yes, baby baby, I've been flyin', oh yeah
Lord, mama, ain't no denyin', no denyin', no denyin'
Here's another one to ya

All I see turns to brown
As the sun burns the ground
And my eyes fill with sand
As I scan this wasted land
Tryin' to find now, where I been, yeah

Pilot of the storm who leaves no trace
Like thoughts inside a dream
Who heed the path that led me to that place
Yellow desert screen
My Shangri-La beneath the summer moon
I will return again
Sure as the dust that floats high in June
When movin' through Kashmir

Oh, father of the four winds, fill my sails
Across the sea of years
With no provision but an open face
'Long the straits of fear
Wha-oh, wha-oh, yeah
Whoa-hoh, whoa-hoh, ohh-oh-oh-hooooh

Well, when I want, baby, when I'm on my way, yeah
When I see, baby, when I see the way you stay, yeah

Well I'm down, when I'm near
Please, please, tell me where I've been
Oh-oh-oh
Oh-oh-oh

Whooooooo, yeah-ee yeah
Whoo, yeah, I can take you there, take you there
Oh, my baby, ooh my baby, let me take you there, oh-oh
Ooh darlin', yeah, darlin', yeah

Tuadon, tuadid, oh yeah
Suanon, suadid
Suanon, suadid
Suanon, oh-oh-oh
Yeah, yeah

Hey baby, pretty baby, oh baby
Hey baby, pretty baby, oh baby
Hey baby, pretty baby, oh baby

Feel, feel, feel, feel, feel, feel,
Feel, feel, feel, feel, feel, feel

Suanon, suadid
Suanon, suadid
Suanon, yeahhh

Ini snippet dari booklet DVD "No Quarter: Jimmy Page & Robert Plant Unledded". Serious said juga, best ini DVD sangat-sangat!
DVD ni akan berlayar jauh ke pemiliknya yang sah di sebuah negeri yang aman makmur di Semenanjung Malaysia.


11 comments:

Takilala said...

ahh...lapar aku tgk gambar nasik tu

matakucing said...

ermmm mmg seret lagu ni..hahaha dvd tu aku tk ngk lagi la..cd ade ler

berteromber said...

aku macam takilala..lebih bernapsu tgk nasik tu...hahaha..

speedrider said...

argh.. aku nampak mee dan aku lapar pagi2 ni..

eddie dewanaga said...

gua suka riffing Kashmir beb...

dari versi original oleh Led Zep.
dari versi hard rock oleh Alter Bridge
dari versi metal oleh Angra

dan dari versi filem Godzilla (Come With Me) oleh Puff Diddy.

Portdy said...

takilala-san;
jemput makan, itadakimasu!


cateye;
best ah dvd tu...dan agak rare nak jumpa...

Portdy said...

broteromber;
wa lebih bernafsu tengok aya ueto...


speed;
wa dah lama tak makan meegorengmamak...


nagakeramat;
yup versi anghra sama puff daddy pun best..
"come with me, ahak ahak.."

:: Cikgu Wiween :: said...

alamak...mata xleh larik dari gambo nasik goreng tuh laa. lapooooooooooo! huwaaaaaaa

deaf_angel said...

yang ocean 12 ke 13 tu tengok tak?
masa Brad Pitt nak kasi code word.
dia pura2 kasi code words, tapi sebenarnye dia sebut liriks Kashmir.

lepas tu yang versi unledded ni, aku teringat Awie time ada satu show Wings kat Sg, dia sudah nasik tambah belakang Taman Rashidah Utama tu, dia sudah sebut 'scaling tabla'.
lawak betul la si Sawie ni.

so aku dengar Kashmir Unledded tu punye intro , aku teringat scaling tabla tu

deaf_angel said...

obi strip tu ada yang taiwan pun ada tau.
kena carik jepun nye baru ada macam rasa puas gitu.

tapi selalunye orang jual secondhand pun, tetap masih ada obi strip tu jadi dapat murah jugak..

jepun nye cd rata2 nak kat double harga pasaran biasa, tapi jepun nye packaging selalu better.

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Versi live kat O2 arena takde ke. Aku dapat yang orang record macam best aje tapi bunyi macam belacan.(bukan nasi gorng belacan)

Lagu zakiah, laskar cinta tak lebih kurang lagu nie ke? Ala-ala arab.