Sunday, August 02, 2009

Dia Lelaki




Dia Lelaki - Ella dan Ramli Sarip

Pastinya sunyi bila malam
Tentunya resah bila siang
Mencari cintanya
Dibawa angin mengembara
Wooo kasih
Dia tidak bermimpi

Dia berdaya lagi
Yang pasti dia lelaki
Terkapai tangannya
Mencari tempat bermanja
Wooo kasih
Dia lelaki mangsa cinta

Olahan perasaan
Formula angan-angan
Dari zaman kesepian
Wooo woo
Dia terhumban di luar
Masih merasa sayang
Kerana dia sayang
Woo cinta

Wooo

Dia tidakkan mengerti
Cintanya membawa mati
Tidak ditangisi
Juga tidak dihargai
Wooo kasih
Dia lelaki mangsa cinta

Olahan perasaan
Formula angan-angan
Dari zaman kesepian
Wooo
Dia terhumban di luar
Masih merasa sayang
Kerana dia sayang
Wooo cinta

Woooo kasih
Woooo cinta
Woooo sayang

Portnote:
  1. Siapa kata lelaki tak boleh jadi mangsa cinta?
  2. Antara lagu duet Papa Rock bersama Ella selain lagu "Kembara Kita".
  3. Dari album Ella - Ilham Bicara.

8 comments:

Ijau D. Koceng said...

brapa byk "wooo" da?

mcm ric flair... woooooo!~

Takilala said...

Abang Ramli ni aku tgk dah mcm Araya la pula..huhuu

berteromber said...

ni lagu aku tak pernah dengar la..

eddie dewanaga said...

Kembara Kita lebih catchy...

err... ayah nemut2 ada lagu tu tak??

deaf_angel said...

aku tak kenal ramli sarip ni, tapi.. apa yang aku nampak dari jauh, aku suka dia.

kira macam role model, rock tetap rock, tapi, bila tengok dia semayang magrib kat mesjid, saf pertama, siap berkopiah.. and the way he talks even while he is on stage rocking, dia memang legend.

Portdy said...

ijau;
Ricflair? atuk yang suka pakai baju bulu2 putih tu? I like! wooooo!

Takilala;
Itu "camouflage mode" dia....


bro-teromber;
sila dengar-dengarkanlah, kalau tak silap Abang Ramli yang bikin ini lagu...


Sinaganaga;
yup! kembarakita lagi tangkap!
err...ada lagi ke duet Ella & Ramli Sarip selain 2 lagu ni eh?


brodeflepp;
teringin sangat nak jumpa, berbual , berjemaah bersama , jamm bersama dengan Ramli Sarip...

:: Cikgu Wiween :: said...

jarang aje lelaki jd mangsa cinta. hakhakhak

Portdy said...

vween;
ada ween ada...
lelaki wanita sama sahaja,
boleh melukai dan dilukai....