Friday, June 19, 2009

Stealth

.
Dulu masa saya bebudak lagi, saya suka jet pejuang Stealth.

Ini adalah kesan daripada tabiat suka bermain permainan kad trading "Top Trump",
Ada lagi ke game ni? ha ha ha. Lawak seh, dalam penghujung 80an awal 90an gitu agak femes Top Trump ni dengan beberapa "card trading games" yang lain macam "Happy Family", "Old Maid", dan entah apa-apa lagi lah.

Dari main Top Trump ni lah saya mengenal jenis kereta, kapal terbang, binatang dan macam-macam lagi .

Sesiapa ada lagi simpan kad Top Trump silalah upload untuk tatapan anak-anak generasi muda zaman sekarang yang rasanya lebih prefer main PSP atau XBOX 360.


Oh, kawan saya sudah upload model jet fighter dia dalam blog. Sila lawat mana tahu ada jet yang anda berkenan?

klik sini http://mohdshafid.blogspot.com/2009/06/fighter-jet.html

Mari layan gambar fighter jet sambil dengar lagu "Aces High - Iron Maiden", bagi sapa yang tak layan rock boleh dengar "Sharifah Aini - Terbang Helang" okay?



16 comments:

dilaOHdila said...

WAH ADA KAPAL LAK. WEI PORTY
AKU MACAM TERINGAT2 LAK KAPAL CAM NI MASA KECIK2 DULU
WOW RECALL BALIK INGATAN AKU WAKTU DULU. mANA DAPAT NI? WOW HANG NGAN DEP MEMANG BEST. bOLEH CARI MENDA YANG SUSAH NAK CARI CAM NI...SALUTE!!!

Portdy said...

dill,

ni member aku punya daaa,
dia ni gila kumpul toys, model dan yang seumpama dengannya...

kalau aku balik kg sure aku singgah "Muzeum" dia ni hehehehe...

SkiD said...

Aku layan lagu terbang helang dari Kak Pah dah le...sambil jeling2 model kapalterbang...huhuhu!

Takilala said...

lagu kak pah tu Helloween ada cover kan?? err Eagle Fly Free huhuhu

berteromber said...

siak arr takilala...hilang lupa dah apa aku nak taip pasal stealth ni...hahaha

Portdy said...

Takilaalaaaa,

HAAAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

"Eagle Fly Free"

siak ah lu, lawak siot, mesti gua tak khusyuk nak solat Asar lepas ni

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

matakucing said...

kak pah ruless ;)

Portdy said...

broterober,

takilala sejak ada "puteri" ni lain macam perangai dia kan? Jovial sesaja....

Portdy said...

cateye,

eh.... eh......
look whos back in the saddle again!
welcome back bro!

Portdy said...

Bro Skidrow,

layan lagu kak pah sambil naik Kawasaki ZX-6R 2009 model, syok kan? hehehehehe....

eddie dewanaga said...

tentera imperial jepun punya pesawat zero amat laju tak tertanding pesawat 'baa ba black sheep' america waktu itu...

hanya selepas america keluarkan model2 'hellcat' yg banyak atas supercarrier uss enterprise, baru la zero bertemu buku dan ruas.

zero ni buatan mitsubishi kan??

huh, tak salah la kalau gua terus mengimpikan lancer evolution siri 9 kaler putih...

SkiD said...

Adoiii..cam ni aku layan lagu Kak Pah versi Helloween le pulak...Ha Ha Ha...sambil bawak kereta control Evo 9 kaler puteh melepak!! huhuhu!!

Portdy said...

skidrow & Dragon,

err... keta proton gua pun asal usul Lancer Fiore , kira produk Mitsubishi jugak la kan? hehehehehe....

(sambil mencari2 keset sarifah aini dalam kotak A4 kat stor...)

deaf_angel said...

kad game tu...siap ada label 1st king, 2nd king, ni kad2 yang susah nak kalahkan pasal semua pun category dia kuat2 dan power2 belaka haha.

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

jEMPUTLA KE BLOG SAYA, ADA JET-JET FIGHTER YANG TELAH DI UPLOAD.

Portdy said...

bro depp,

memang jaki kalau member dapat kad king tu huhuhuhu

sapik,

nanti kitaorang wat rombongan cik kiah gi blog ko