Thursday, June 18, 2009

Santana - Just Feel Better (featuring Steven Tyler)

.From the album All That I Am (2005)
Writer(s) Jamie Houston, Buck Johnson and Damon Johnson


"Just Feel Better"
(Santana feat. Steven Tyler)

She said I feel stranded
And I can't tell anymore
If I'm coming or I'm going
It's not how I planned it
I've got a key to the door
But it just won't open

And I know, I know, I know
Part of me says let it go
That life happens for a reason
I don't, I don't, I don't
Because it never worked before
But this time, this time

I'm gonna try anything to just feel better
Tell me what to do
You know I can't see through the haze around me
And I do anything to just feel better

And I can't find my way
Girl I need a change
And I do anything to just feel better
Any little thing that just feel better

She said I need you to hold me
I'm a little far from the shore
And I'm afraid of sinking
You're the only one who knows me
And who doesn't ignore
That my soul is weeping

I know, I know, I know
Part of me says let it go
Everything must have a season
Round and round it goes
And every day's the one before
But this time, this time

I'm gonna try anything that just feels better
Tell me what to do
You know I can't see through the haze around me
And I do anything to just feel better

I can't find my way
God I need a change
And I'd do anything to just feel better
Any little thing that just feel better

I'm tired of holding on
To all the things I ought to leave behind, yeah
It's really getting old, and
I think I need a little help this time!

Yeah

[Guitar solo]


klik sini untuk Chords

Pix: The Toxic Twin, Steven Tyler & Joe Perry of Aerosmith



Lagu dan videoklip ni memang best.
Steven Tyler , one of the most charismatic frontman in rock history.
Steven Tyler memang mempunyai vokal yang unik, identiti untuk Aerosmith.

Tapi sesekali kalau dia nyanyi untuk album orang lain atau cover lagu orang , menarik juga.
Tanpa merosakkan lagu asal atau overshadow rakan collaborativenya , beliau tetap memberikan flavour untuk lagu tersebut.
Sebagai contoh : Cuba dengar lagu Only My Heart Talking dari Alice Cooper (album Thrash) atau Give Peace A Chance (John Lennon cover dari album Instant Karma: The Amnesty International Campaign to Save Darfur ).

Steven juga mempunyai anak pompuan yang lawa-lawa, gorgeous beb!


Pix: Liv & Chelsea Tyler


Pix: Liv & Mia Tyler


Steven Tyler Quotes:
  • "I have always said I would rather grow up wrong than be right in someone else's eyes."
  • "Here lies the demon of screamin,' who never woke up from the dream he was dreamin'. Until one day he took a magic potion and all that remained was Sweet Emotion." (When asked what he wanted on his tombstone)
  • "Fake it till you make it."
  • "Sex, drugs, and rock 'n' roll... take out the drugs and you've got more time for the other two."
  • "We believed that anything worth doing was worth overdoing."
  • "Once I'd tapped into the insanity, the song wrote itself."
  • "The things that come to those who wait may be the things left by those that got there first."
  • "We'd like to help you out. Which way did you come in?" (to Megadeth singer Dave Mustaine after he said the Get a Grip Tour was Aerosmith's last.)


Soalan Quiz:

Berikan 2 judul lagu Sweet Charity yang melodinya sikit-sikit diambil dari lagu Santana & Aerosmith? Kalau boleh dengan judul lagu original sekali.

Hadiah menanti: Tiket perjalanan ke Kabul, pergi sahaja balik tak tahu*.




Portnote:
*jokes M.Nasir dalam Konsert Phoenix di Singapura

.

16 comments:

Takilala said...

Steven Tyler..huhu.. aku suka dia ni nyanyi. Ada dgr dia nyanyi lagu Bob Marley's Roots Rock Reggae? Perghh!! Terangkat seh.

Portdy said...

Takilala-san,

Cuba dengar Steven duet ngan ACDC masa induction RNR Hall of Fame...

berteromber said...

gua kalau tengok Amy Search mesti terbayang Steven Tyler...kalau lu perasan la...gaya dia memang sebijik Amy copy...

Portdy said...

broteromber,

ha ah memang ada gaya, sikit-sikit macam Robert Plant pun ada juga...
Idola Amy kan Steven Tyler , satu lagi Ronnie James Dio...

sebut pasal Dio, dia ni pernah cover lagu Dream On dengan Malmsteen, part jerit last verse tu Dio tak jerit pun, "playsafe" la tu hehehehee...

SkiD said...

Steven Tyler...aku suka tengok bibir dia...lebih kurang Mick Jagger je!!

Portdy said...

Skidrow,

zaman 70s , Steven tyler ni kena kutuk meniru gaya Mick Jagger,

lama2 dia dapat create imej dia sendiri jauh dari Mick.
tapi persamaan muka memang ada...

attitude jek lain sikit, sorang british sorang americans

eddie dewanaga said...

anak2 perempuan Tyler semua mulut lebar2 seh... ikut bapak!
sorang tu nama Chelsea, takde sapa yg nak letak nama anak dia Liverpool... hahaha!

*sori, gua carik pasal tadi...

Steven sendiri adalah lagenda rock n roll yg terkemuka, lagi satu gua suka lagu yg frontman Nickelback nyanyi dgn Santana tu... oh.. juga lagu Santana dgn Rob Thomas!

:: Cikgu Wiween :: said...

My dad loves Santana!

Portdy said...

bro dragon,

hahahahahaha...lucu ah...

gua memang suka minah bibir lebar hehehehe (sambil kenyit gatal)

frontman nickelback
= Chad kroeger lagu Into the night.

and yup, steven memang frontman legend...begitu juga Hetfield, Bruce Dickinson & Eddie Vedder ....
(sekadar menyebut beberapa contoh)

Portdy said...

Vween,

kirim salam ayah vween...

deaf_angel said...

liv tyler..
aku suka dia dalam Armaggeddon
aku paling suka dia dalam LOTR

Portdy said...

bro depp,

jangan lupa tengok dia dalam videoklip "CRAZY" - AEROSMITH

very the nakal gitu.

matakucing said...

masa time rakam lagu ni dorang tak jumpa..rakam lain2 masa

Portdy said...

cateye,

lagu ni biasa-biasa saje kan?
tapi masuk vokal Steven tyler, lain ah aura dia ....sayang tak meletup macam lagu Smooth...maybe sebab lirik dia agak dark sikit.

(pendapat bias dari fans Aerosmith hehehehehe...)

zan said...

Takde orang nak jawab kuiz? Biar wa jawab.. bagaikan bermimpi = europa. Betul tak?

Kabul pun Kabul la. Boleh wa carik AK47 baik2 punya..hahaha

Portdy said...

zan ,


hehehehehehe give that man a biskut tiger!

betul la zan...Europa=bagaibermimpi

tinggal lagu Aerosmith jek ahaks!