Saturday, June 13, 2009

Malam ku sendirian bersama seekor Kalajengking.

Kembali ke segmen hari ini dalam lagu.


Kalau anda semua para pembaca yang budiman perasan sebelum ini, semua lagu pilihan saya adalah lagu yang jarang-jarang dapat didengari di radio, mungkin kerana ianya tidak di pilih sebagai single utama. Lagu-lagu begini bukan tidak sedap kerana pada saya sedap atau tidak bergantung kepada jiwa yang mendengarnya.
Inilah kelebihan jika kita memiliki album penuh seseorang artis itu, kita akan dapati ada lagu yang labih kita minati tapi tidak popular, justeru kita akan menganggap lagu tersebut rare dan deeply personal untuk kita . (ini saya ambil dari sudut artis mainstream, bukan underground)

Dan rasa seronok jika saya berkongsi lagu-lagu ini ada antara anda yang turut menyukainya, semacam ada ikatan antara kita menerusi lagu walaupun kita tak pernah bersua.

Ok , kali ini adalah lagu:



Scorpions - Lonely Nights.


Music :Rudolf Schenker
Lyrics:Klaus Meine
Album : Face the heat


Since youre gone
There is an empty space
Since youre gone
The world is not the same

I go back to the places weve been
It feels like youre still there
I live all those moments again
Wishing you were here

Since youre gone
There is an lonely heart
Since youre gone
Nothin is like it was

There are memories all over the place
Bringin it back all so clear
Remember all of those days
Wishing you were here

All those lonely nights
I gotta fight for you, yes I do
Yes I do

Since youre gone
There is a heart that bleeds
Since youre gone
Im not the man I used to be

I follow you steps in the snow
The traces disappear
We know what weve lost when its gone
Im wishing you were here

All those lonely nights
I gotta fight for you, yes I do
Yes I do


Pix: Scorpions era Face The Heat (1993)



Portnote:

Kaset Face the Heat saya ada 3 lagu bonus selepas track Lonely Night
  • Destin
  • Daddy's Girl
  • (Marie's the Name) His Latest Flame (Cover Elvis Presley) -best cover ni very the akustik.
Untuk Tab/Chords gitar sila klik sini

Peace n love

8 comments:

Takilala said...

huhu..lagu ni mmg best bro.

Portdy said...

takilala,

lagu ni lg best dengar di malam yang sunyi bila lu kesunyian huhuhuhu....

eddie dewanaga said...

bro, album ni yg ada lagu alien nation, kan...??

gua suka riff dia...

Portdy said...

bro dragon,

yup ini keset ada "alien nation" sama "under the same sun"....

sampai sekarang wa tak suka lagu "under the same sun"...

bro kalau lu suka riff dia , try carik versi live dalam Album LIVEBITES. gerek sound dia , very heavy.....

jangan tengok versi video klip, riff kena pancung huhuhuhu...

berteromber said...

setuju ngan eddie..alien nation mmg best...antara lagu yg boleh bersaing ngan lagu2 scorpions zaman 70's dan 80's..

Scorpions ni lagu2 slow memang dorang hebat la..tak kering idea eh dorang..

tapi album ni permulaan berakhirnya klasik line up Scorpions.

deaf_angel said...

ni yang dorang masuk tv spore ko tengok?
dorang main accoustic under the same sun ngan apa ntah.

Fandi Ahmad tu jam guest, so dia tanya soalan kat Ruldoph Schenker.

what is your favorite team?
ruldoph schenker jawab Bayern Munchen
So tu ler, aku dengar sendiri orang german sebut Munchen.
Kalo kita biasa munich kan

Portdy said...

broteromber,

yup, keluar jek "herman the german rarebell" maka selamat berakhirnya line up klasik ( before that Francis Bucholz dah kuar dulu)

last ari tu semua Herman rarebell ada join konsert kat wacken city, ada dalam dvd Live at wacken Baby!

Portdy said...

bro depplepp,

tengok tengok!hehehe!

live under the same sun akustik! satu lagu lagi tak ingat...

masa tu kalau tak silap diaorang bertiga jek kot, Klaus, Rudolph, Mathias....

apa nama rancangan ni pun dah tak ingat dah ...