Wednesday, June 10, 2009

Kylie Fever

.



Dua tiga hari yang penuh dengan semasema ni saya saya suka layan lagu KIDS - nyanyian Kylie Minogue & Robbie William .
lagu ni very groovy dengan bass line dia yang funky , sikit-sikit macam lagu montage rancangan Mentor, tunjuk ajar ku sifu hahahaha.

lagu ni jarang dapat mereka berdua dapat duet secara live...
selalu nya mereka bawak lagu ni secara solo dalam konsert tour masing-masing.

versi live dia yang saya suka adalah dari rancangan Top of The Pops. Kylie memang cun gile dalam show ni. ( boleh cari di youtube ataupun boleh tengok dalam DVD Robbie William - ...And through it All CD 2)

Robbie William memang entertainer, tapi Kylie Minogue yang betul-betul mencuri perhatian !




Kylie Minogue,

pehhh..... she's aging gracefully ....berapa dah umur dia eh? ow wee atas saya 11 tahun?
....tak jadi masalah untuk saya kalau dia mahu menjadi isteri nombor dua saya hahahahahahaha pervert.

dulu -dulu masa bebudak umur 11 - 12 tahun rasa macam adik dia Danii Minogue tu lawa, tapi ni dah tua ni rasa macam Kylie lagi menggiurkan...hmmm its shows how our taste and view can matured from time to time....

Siapa-siapa yang pernah tengok mana-mana show konsert Kylie Minogue mesti mengakui yang walau macamana beliau menari dan aktif di atas pentas tetap memberikan kualiti vokal terbaik .

dan beliau juga seorang yang tabah melawan penyakit breast cancer nya.

…………………and lastly…happy belated birthday kylie!

   
 
Single by Robbie Williams & Kylie Minogue
from the album Sing When You're Winning and Light Years
writers: Robbie Williams and Guy Chambers
Year released: 2000


K: Me no bubbletious
R: Me smoke heavy tar
K: Me be groovin' slowly where you are
R: Notify your next of kin 'cause your never coming back
K: I've been dropping beats since Back in Black

Chorus:
And we'll paint by numbers
Till something sticks
Don't mind doing it for the kids
So come on
Jump on board
Take a ride, yeah
(You'll be doin' it alright)
Jump on board
Feel the high, yeah
'Cause the kids are alright

K: You've got a reputation
R: Well I guess that can be explored
K: You're dancing with the chairman of the board
R: Take a ride on my twelve cylinder smphony
But if you've got other plans
K: The purpose of a woman is to love her man

And we'll paint by numbers
Till something sticks
Don't mind doing it for the kids
So come on
Jump on board
Take a ride, yeah
(You'll be doin' it alright)
Jump on board
Feel the high, yeah
'Cause the kids are alright

I'm gonna give it all of my loving
It's gonna take up all of my love
I'm gonna give it all of my loving
It's gonna take up all of my love (x4)

K: Come down from the ceiling
R: I didn't mean to get so high
K: I couldn't do what I wanted to do when my lips were dry
R: You can't just up and leave me I'm a singer in a band
K: Well I like drummers baby you're not my bag

So come on
Jump on board
Take a ride, yeah
(You'll be doin' it alright)
Jump on board
Feel the high, yeah
'Cause the kids are alright x2

(rap verse)
I'm an honorary Sean Connery, born '74
There's only one of me
Single-handedly raising the economy
Ain't no chance of the record company dropping me
Press be asking do I care for sodomy
I don't know, yeah, probably
I've been looking for serial monogamy
Not some bird that looks like Billy Connolly
But for now I'm down for ornithology
Grab your binoculars, come follow me


Portnote:
  1. biasanya kalau live,  verse rap tu akan dinyanyikan dulu sebelum masuk rangkap pertama
  2. Kylie pernah berduet ngan Bono (u2) untuk ganti part Robbie dalam satu show.
  3. part kylie akan dinyanyikan oleh penyanyi latar Robbie william Band jika ketiadaan Kylie. Contoh : DVD Robbie Wiiliam; What We Did Last Summer

6 comments:

Takilala said...

huhu..pasal Danii tu, gua sependapat dan mcm lu gak skrg bro. Kylie nyum nyum..

Portdy said...

takilala,

lu pun suka danii jugak eh dulu hehehehe
tapi dia ni kawin awal so wa antara ribuan yang kecewa masa tu huhuhuhuhu....

zaman bebudaknya early crush ...

berteromber said...

gua kylie ni tak masuk sangat...tapi kalu lu citer Debbie Gibson ker...Tiffany ker...memuda dulu gua minat tu...hehe..

tapi kalau minah saleh ni...kecik2 dulu admire sesangat kat Phobe Cates...memang nyum nyum

Portdy said...

bro-teromber,

debbie gibson ni member gua si shafid (peminta transformers) suka sangat , and Tiffany ni kegemaran mybetterhalf ahaks!(selain Ace of Bace)

lagu "If love is blind " memang feveret dia....

:: Cikgu Wiween :: said...

ween ada album robbie williams yg ini. eheheh i love robbie ! (^_^)

:: Cikgu Wiween :: said...

err danii kawin dulu tu dgn julian mcmahon aktor peberetku.wuuuu jelesssssss. sebaik x kekal! hakhakhak