Friday, June 19, 2009

Aya Ueto lagi dan lagi dan lagi

.

Pix: Aya Ueto menjelang dewasa. Matang dan masak ranum , yum! yum!


Kalau sesiapa sudi selak balik, my first posts dalam blog ini pada 2 September 2004 adalah post gambar pelakon dan penyanyi Jepun ini: AYA UETO.

Pix: Aya Ueto baru akil baligh. Budak sangat masa ni.


My first post : http://nemutnemut.blogspot.com/2004/09/this-is-aya-ueto.html

HAHAHA Gila takda idea post gambar awek Jepun sahaja kan hahahahaha....tak sangka Blog ini sudah berevolusi macam yang ada sekarang ni hehehehehe, malu seh....

Saya mula minat Aya Ueto ni masa tahun 2002, dah hampir 7 tahun, masa sedang surfing tentang drama-drama Jepun seperti Beautiful Life, Overtime, GTO, Power Office Girl dan yang seumpama dengannya.

Start tu try cari lagu dia, videoklip waktu itu sikit punya siksa guna modem Dial-up yang bunyik kriiit! kriiittt! masa dialing tu huhuhuhuhu, saya rasa bebudak sekarang tak pernah jumpa modem tu kot?

...and still sampai sekarang taste saya masih tak berubah. Tunggu lagi 7 tahun kita tengok macam mana.

PIx: Celeb to Binbo Taro

Baru-baru ni saya ada beli DVD drama Aya Ueto yang bertajuk "Celeb to Binbo Taro" atau lebih kurang maksud dia " Celeb & Poor". Terbitan tahun 2008.

Drama ini mengisahkan pertembungan diantara seorang gadis kaya ala Paris Hilton lakonan Aya Ueto dengan seorang duda anak tiga yang tak berapa kaya lakonan Kamiji Yusuke . Macam-macam perkara berlaku disebabkan perbezaan pendapat diantara dua manusia ni.

Verdict:

Drama ini sederhana sahaja, tak memorable sangat . Cerita seperti ini dah biasa dihidangkan, lagipun tujuan saya beli disebabkan *Aya Ueto kan jadi tak la berharapan tinggi sangat dengan kualitinya hehehehe...
Aya Ueto agak keras dalam bawak watak "bimbo" , dia ni sesuai dengan watak gadis innocent yang baik-baik saja. Tapi drama ini masih menghiburkan (ayat untuk menyedapkan hati).


Portnote:

  1. *Agaknya, kalau lah ada gadis berwajah macam Aya Ueto ni jual goreng pisang, mahu saya beli dengan kuali dan tong gas nya sekali, huhuhuhu punya lah obsess, bahaya siot.
  2. Ini kisah benar: Abang ipar saya , asalnya nak beli sesikat pisang, terus dia beli setandan besar bawak balik rumah hanya semata-mata yang jual tu awek cun .
    Lepas tu termenung dia mengadap pisang setandan tu, macam mana nak habiskan.



33 comments:

matakucing said...

aku suka ayat ko yang gambar memula tu hahaha obesess sungguh

eddie dewanaga said...

elo matakucing...
mana lu pegi daa!!!

portdy, gadis2 jepun dan korea diorang punya tarikkan tu lain macam... gadis2 mat saleh ni kita dah muak.

ceh... ayat gua tak agak2!!

SkiD said...

Awek Jepun ni aku selalu tertengok kat model2 kereta la..GT Japan ke.. atau majalah2 kereta. Maklum le aku ni peminat supercar & superbike..huhuhu!

Portdy said...

cateye,

gua memang obses,

kalau gua duduk Jepun maybe dah berapa kali kena tangkap polis sebab jadik stalker Aya Ueto hahahahhaha!

Portdy said...

bro dragon,

ntah? apa barang awek owang putih kan?
layan oriental la baru syok!

ceh ! ayat gua lagi tak agak2!

Portdy said...

Bro Skidrow,

gadis GT japan memang cun giler,
dapat pegi litar mau bergegar segunung rindu ...huhuhuh!

batal air semayang gua.....

berteromber said...

gua kalau awek jepun gua tau Maria Ozawa jer...fuh!!...nyum nyum..haha..

portdy, email gua thrashead@gmail.com

Portdy said...

broteromber,

yup maria ozawa, tapi "BESAR" sangat lah ...hahahahahahahhahaha!


Hait! broteromber-san, nanti watashi email.

Takilala said...

Anatawa Aya Ueto suki desu ne. watashi wa Ryoko Hirosue suki nan des!! ntah bahasa jepun apa aku belasah ni..huhuhu.

Portdy said...

takilala-san,

soka....
(angguk2 buat-buat macam paham)

Ryoko Hirosue tu gua suka dalam drama Shotgun marriage dan filem "wasabi" dengan Jean Reno tu...

zan said...

Gua masih setia dengan Nanako Matsushima wa walaupun beliau sudah beranak sorang dengan Takeshi Sorimachi (hero feveret wa gak)..hahaha

Wa ada GTO, Yamato Nadeshiko, The Ice World, The Innocent Witch..er, macam nak kena review jer kan? huhuhu

deaf_angel said...

tak kenal ler dekni

kucingorengemok said...

jangan la beli kuali ngan tong gas dia, kang besok dia dah takleh niaga, dah tak dpt usha kaaannn... padan muka ko, hihihi :)

MyNameIsdD said...

yg perempuan pun suka japanese girls ape lagik dgn lelaki ekk.
i like them japanese girls sbb they are so kawaii! :)

dilaOHdila said...

Salam port..
lama tak nampak hang ni
majuk ke......

wah minat kat awek korea lak erk
mesti tak miss nonton criter2 korea & japan nih

Portdy said...

zan,

nanti review Ice World - Yutaka kaneochi ngan nanako matsushima kan ?

dulu masa citer ni kat tv tak dapat follow la....

Portdy said...

bro dep,

budak sangat dia ni bro...
gua pun "terjumpa" dulu,
love at first sting.

Portdy said...

fatorencat,

dia bole kawin ngan saya, hari2 saya usha, siang dan mala. ...ceh..

kalau nak meniaga juga, boleh meniaga MLM cam Hai-o ke...boleh ubah cara hidup, boleh berketa besau dan berumah besau.....macam dalam iklan tuuu.

Portdy said...

DD,

apa nak dikata? kami semua lelaki sejati hehehehhehehe...

tapi saya suka juga male actor seperti...

Takeshi Kitano,
Yutaka Kaneuchi,
Takashi Sorimachi,
Ken Watanabe,
Masaharu Fukuyama,
Takuya Kimura,


tapi semua ni sudah tua kan? yang baru2 ni kurang kenal lah...

Portdy said...

dill,

tenkiu for asking,

saya sihat, line saja yang tak sihat huhuhuh

zan said...

Pergh..Ken Watanabe..
Giler otai!

Portdy said...

ken watanabe tu seorang tua yang cool la zan....

tapi lagi cool Beat Takeshi !

Anonymous said...

Hеy thегe I am so glad I fοund
yоur webpage, I really found yοu by accidеnt, while І ωaѕ loοking on Digg for something else,
Anywayѕ I am here now and would just like to say
thаnks a lot for a marvelous post and a all round thrіlling blog (Ӏ also love the theme/dеsіgn),
I ԁon’t have tіme to go thгough іt all at the mіnute but I have saѵed іt and also aԁded
yоur RSS feеԁs, so whеn I haνe time I wіll be back tο reaԁ more, Pleаsе dо keep uρ thе awesome b.



Here is mу web page - great offer
my webpage :: free playstation 3

Anonymous said...

Dо yοu have any νiԁeo of that?
Ι'd like to find out more details.

Also visit my web-site - toys

Anonymous said...

Hey Thеге. I fοund your blog usіng msn.
Τhis is а rеally well writtеn artіcle.
I'll be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I'll definitely comеbаck.


Alѕο visit my page; reliable emergency plumbers birmingham
my website > emergency plumbers in birmingham

Anonymous said...

It's a pity you don't havе a donate button! I'd definitely donate to this excellent blog! I guess for now i'll
ѕettlе for boоk-maгking anԁ аdding yοur RSS
fеed tο my Google аccount.
Ι lοok forwaгd tο bгand new upԁates anԁ will share this sіte with mу Fаcebook grоuρ.
Chаt soon!

Here is mу ωeblog dick bigger without pills

Anonymous said...

Do you mind if I quote a few of your posts as long as
I pгovidе cгedit and sources back to
yοuг weblоg? Mу blog iѕ in the exасt sаme
arеa of intеrest as yοuгѕ and mу users would genuinely benefit fгom а lot οf the infoгmation you provide here.
Please let me κnow if thiѕ alright ωith уou.
Regarԁs!

my page - How to get bigger boobs naturally

Anonymous said...

Write more, thatѕ all I have to ѕay.

Literally, it ѕeems as though you relіed on thе
video to maκe your point. You οbviously κnoω whаt youre talking
about, whу throw away your intellіgence on juѕt poѕtіng vidеoѕ to
your ωeblog when уou could be giving uѕ
something enlightening to rеad?

my web-site :: simple wood projects

Anonymous said...

Hey there! I could haѵe sworn I've been to this site before but after reading through some of the post I realized it's new
to mе. Anyhoω, I'm definitely delighted I found it and I'll be boοκ-marking and checking baсκ frequently!


my homepage :: lose fat fast

Anonymous said...

My spouse and I abѕolutеly loѵe your blog and find nearlу аll of your рost's to be what precisely I'm looking fоr.
Would you offеr guest writerѕ to writе
content fοг you? I wouldn't mind writing a post or elaborating on a number of the subjects you write with regards to here. Again, awesome web site!

Feel free to surf to my homepage ... fast way to lose belly fat

Anonymous said...

I'm not sure why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll chесκ back lаteг on аnԁ see іf the problem still exists.



my wеblοg Hypothyroidism Treatment

Anonymous said...

Dο уοu mind if I quοte a сouple
of уοuг articlеs as long as I provіde creԁіt anԁ souгсes baсk tο
yоur blog? My blog іѕ in the exaсt same nichе aѕ youгs anԁ my usегs would reаlly bеnefit from somе of the informаtion yοu ρrοviԁe here.
Pleаse let me know if this аlright with yοu.
Regагds!

mу ωeb-ѕitе: trim Belly fat Fast

Anonymous said...

Hello! Do you knoω if they make аnу ρlugins to protect against
hacκers? I'm kinda paranoid about losing everything I'ѵе ωorked hard on.
Any suggestiοns?

Fеel free to ѵisit my homepage; fathers day gift baskets