Sunday, June 07, 2009

semasema

.

Saya kena demam selsema, atau semasema kata mysislaw Zu-oneechan,
bukan selsema yang H1NI itu ok? jangan nak sangka yang bukan-bukan ....
tu selesema mughalazah, selsema saya ni selsema yang bersih suci.


semua ni gara-gara aiskrim yang sangat hebat yang saya makan di waktu jam 9.32 malam tadi .

saya telah mengambil semua langkah preventive maintanance dan diwaktu saya menaip entry ini saya baru saja minum panadol soluble, dan sapu minyak vicks di seluruh muka , hidung, leher, dan kepala kemudian berselubung seperti gadis misteri....

dan saya orangnya jarang kena semasema atau demam...

dan selalu saya angkuh dengan orang lain tentang betapa susahnya saya nak kena demam semasema disebabkan kekuatan antibodi saya.


Sigh...
semasema ni pasti akan membuatkan funtion otak saya menjadi sebu...

hmmm kalau lah kita ada power healing macam Wolverine tu kan bagus eh?


Pix: kan best kalau jadik Wolverine? buleh mandi malam sejuk sejuk pun tak kena semasema




"I got the fever You know I get a chill
Fever It gimme such a thrill
Fever Like a burnin' plague
Fever
Yeah get outta my way

We got the fever, fever, fever, fever

Fever gives ya lust with an appetite
It hits ya like the fangs from a rattlesnake bite
We're all here cause we're not all there tonight"

(Fever - Aerosmith)


10 comments:

eddie dewanaga said...

kurang vitamin c ni...
mkn la oren sunkist byk2.

deaf_angel said...

keadaan cuaca kot, ramai orang tak sedap badan sekarang ni

kot ko teroverdose rock n roll kot? huhu

Portdy said...

bro naga,

wa sekarang kongsi makan vitamin c jenama chewie chewie anak gua hahahaha!

bro deplepp,

cuaca semacam kan sekarang?
satu umah ni semua demam batuk semasema....ni baru jangkit kat wa...

...err rasanya wa teroverdose Robbie William! hehehehehe! Pop pop till you drop!

berteromber said...

anak gua yg kecik pun kena semasema...tension...dia tak leh tido ngan bapak2 nya sekali kena berjaga malam..adoi..ngantuk...mc besok kang!

MyNameIsdD said...

jgn lupa mnm byk air kosong!

:: Cikgu Wiween :: said...

kalo ween pulak panggil selema. ahahah gajin makan ubat bro!

dilaOHdila said...

salam port...
sorry lambat reply. aku dah lama tak update aaa, mood tarak

adui hang kene selsema ke? sama lar
aku pun kene gak
Moga cepat sembuh Port

Portdy said...

broteromber,

cian kat budak eh kalau kena semesema ni, kita orang tua takpe lagi...boleh berlagak cool sambil menghembus hingus...

Dd,

yup, tumbler air suam tak lekang di tangan ni heheheheh...

Portdy said...

vween

selema takle jangan selsema selama-lamanya huhuhuhu...

otak sebu eh la ween kalu semasema ni...susah nak pikir...
ubat takde la ween , malas nak g klinik, ada petua2 bagi la sini...



dill,

semasema gak ke dill ?
huhuhuhu
jaga diri dill
semoga cepat sembuh jugak....
nanti leh gi shoot gambo lagi heheheh

Portdy said...
This comment has been removed by the author.