Monday, October 11, 2010

OASIS : MASA BERLALU TANPA KU MENYEDARI ...CHEWAH!

my wishlist untuk tahun ini (antaranya):

Time Flies... 1994–2009 is a compilation album released by English rock band Oasis. The album was released on 14 June 2010, the album contains all 27 UK singles released by the band between 1994 and 2009.
Impian Jadi nyata: Pandangan sisi
Oasis : Time Flies......the Deluxe Box Set.
Mine was Japanese Release by Sony Music Japan.Please click all the pics to enlarge.
Bukak dalam dia . ada sticker cakap jepun.





Deluxe edition: Ada 3 CD+1 DVD . Detail boleh klik SINI
DVD dia mengandungi semua video klip rasmi Oasis plus bonus video.

Semua gambo Fans, Die hard one!

Cover Booklet





Kiri: back cover Booklet   Kanan: Belakang kotak.


Kita susun dengan riaknya macam ni.


Nak mention yang no 8 tu my feveret, all time!


so to oasis fans out there , please please get the original  !


Portnote: 
1. buat entry ni teringat gua pada En Sapik (bila nak lepak Winchester?)
 dan Tuan Hj Rizal (bila mau balik Malaysia ? )
2. Terimakasih pada saudari Aya Ueto yang sudi belikan abang cd ni dari Jepun. arigato gozaimasu.

17 comments:

deaf-angel said...

wah..lawa sey..
ni yang whats the story morning glory kan? ada lagu dorang memang aku pernah dengar, sedap..

cantik ah boxset dia...dan content dia pun nampak menarik.

Portdy said...

bro depp,

yup, whats the story bunga kembang pagi!
geram sangat kat malaysia takde jual boxset ni , yang ada pun separate 2cd harga RM 50, DVD RM 40.

Yang ni siap ada extra live cd, nasib baik ada egay.

zan said...

Tengok boxset ko ni buat aku nak reveal lagi satu khazanah aku...Nantikan kemunculannya...ha ha ha

(weh..jangan lak ingat aku nak riak..saja2 aku nak sakat portdy ni..kahkahkah)

Portdy said...

zan zoni zonathan;

apa lagi, kasik rebiu itu Taman Bunyi daaa...we want more we want more!

berteromber said...

pergh....portdy pun dah pandai beregay...Japanese press lak tu...
caya la..

nasib aku ni tak berapa into Brit-pop...kurang la meleleh...heheh..

kucingorengemok said...

zaman kegemilangan gua dulu... sekarang dah tak berapa gemilang, har har

Abang Ben said...

lawa... mesti harga ratus2 ni

zan said...

Taman Bunyi satu hal wahai portdy..

Koleksi singles box-set Queen aku ni nak kira macamana? Ops!! Terlepas sudah..hahaha

Portdy said...

KOG;
sekarang jiwa dah sentimental layan hindustan eh?


Bro-teromber;
egay rulez! untuk kes kes seperti ini kita wajib menggunakan egay.

abe Ben;
harga kat hutan amazon $95.98.
kat egay saya menang bid RM 40 ++ (new and sealed!)


zan zoni zonathan;
AARRRRRRRRRRRRRRHHHHGGGGGHHHHHHHHHGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TIDAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(Unsur-unsur jeles sudah ketara disini)

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Kau tak sayang nyawake? Hj nak ngamuknie.

matakucing said...

cigaret & alkohol huhu5..lawa ah boxset ni.. nak 1 he5

Portdy said...

Cateye;

hehehehe, Supersonic satu!
aku tak sabo tunggu Zan rebiu Soundgarden dia tu...

Portdy said...

SAPIK;
Hahahahaha aku sengaja riak ngan ko berdua....

Tn hj rizal patut retired dengar britpop/punk/mod semuanya ni...dia sepatutnya layan dengar lagu2 gelek arab / atau album Ahmadi Hassan.

Kaboi Tanduk said...

peh..style r bro! sayang Oasis dah berpecah..ingatkan album last tu depa nak tawan balik dunia..

MOHD BASIRON MASPON said...
This comment has been removed by the author.
MOHD BASIRON MASPON said...

wow...
saya masih lagi mencari boxset ni....
bilalah saya dapat milikinya...
masih ada dijual ker tak...

Anonymous said...

First off I would like to sаy fantastic blog!

I haԁ a quick questіon in ωhich I'd like to ask if you don't minԁ.
I waѕ interestеԁ to know hοw
you centег уourself anԁ clеar your
thoughts рrіοг to writіng.
I have haԁ а difficult time cleaгing my
mind іn getting my іdеаs оut thеre.
ӏ truly do еnjoy wrіting hοweνeг it
just seems like the fіrst 10 to 15 minutеs are
usually lost just tгуing to figure οut hοω to
begin. Αny ѕuggeѕtions oг tips?
Thanks!

Fеel free to suгf tо mу homepage skin lightening soap