Tuesday, October 05, 2010

DVD M NASIR LIVE IN KONSERT ALAM MUZIK ISTANA BUDAYA

Item panas khusus untuk peminat M NAsir. 
Saudagar Mimpi pastinya dah beli jugek yang ni hehehe.

kita short rebiu jek eh. view photo and enjoy.
Price : RM 26 ++ (lain tempat maybe lain harga)
Lokasi rampasan: Speedy Video Jusco Melaka.

recommended. siap ada skycam flyover
atas kepala M Nasir and the band

Solo Nan dalam "Falsafah Cinta" memang terbaik!
so please please get the original.

Cover Depan. Design ni macam nak sama dengan VCD Gembala M nasir
 
BAck Cover.
 
Disc dia . one disc only.no bonus.

GAMBAR: antara Cd DVD baru beli yang menanti untuk di review  !   hahaha so many so lazy!           


16 comments:

berteromber said...

tu kepala keretapi pun nak di review jugak ker...heheh..

Takilala said...

lagu Bonda ada? Gua minat betul lagu tu + semua lagu dalam Canggung Medonan.

by the way, gua selalu gi selangor sbb nak berurusan beli tanah, tapi nasib baik gua pokai sebab asyik beli cd je ...so tak jadi la berurusniaga. hehehehe.

kucingorengemok said...

sejak dia jadi pengetua af, cintaku padanya dah menjadi suam² kuku

zan said...

Satu je aku nak tanya. Yang ni show malam ke berapa?

Kalau malam kedua, kompom aku terus beli. Pasal ada lagu Hijab Kekasih sebagai encore.

Kalau malam pertama (malam aku tengok) macam boring pasal crowd semua pegun.

Kalau malam ketiga, suara nasir dah rabak tak ingat pulak..hahaha

So..malam bila portdy?

Kaboi Tanduk said...

salam tuan rumah, first time komen sini nih..

sound dia ok x? ramli sarip punya vcd kat istana budaya dulu cam kureng ja sound dia, bunyi guitar agak halus..

deaf_angel said...

kalo ada cd aku beli, aku lagi minat cd la, pasal aku bleh imegin sendiri haha..

oit, superman 2? tu kuno beb...kuno...

Portdy said...

bro-teromber;
ohh ketapi tu simbolik lagu kembara-ekspress rakyat...



takilala-san;
Bonda takde,
tapi ada lagu Mentera,Sentuhan Listrik, ada, bukalah hatimu...semua dari Mendonan.


KOG;
hai,tu belum lagi M nasir jadi pengetua Sekolah Menengah kayu ara pasong, Pontian Johor.

Portdy said...

Zan Zoni zonathan;
emmm apa yang aku boleh jawab ialah:
dia memang ada lagu Hijab Kekasih (track no 20) so maybe 2nd nite kot?
penonton pun ok apa joget2 macam takde hal punya.
Mnasir ada pancit/tak sampai pada lagu Falsafah Cinta dan balada seorang teman.
tapi still best pada aku.rare punya pasal.


kAboi tanduk;
ahlan wasahlan encik koboi.
ini aku punya personal opinion:
sound dia far far away much better daripada VCD papa rock tu.
tengok daripada tech spec kat belakang cover tu sound "dolby digital"
takde option untuk audio tapi aku rasa 2 channel aje kot.
tapi sound memang blastering. aku just guna DVD player cap ayam + hi fi Aiwa kokak yang dah berusia lebih 10 tahun + tv crt jenama Khind, tu pun dah cukup untuk aku enjoy.



bro dep;
emmm versi audio macam belum nampak lagi lah bro.kalau ada wa roger.

superman 2, original 2 disc special edition.Bonus at 2nd disc.

rujuk kat sini:

http://www.amazon.com/Superman-Two-Disc-Special-Christopher-Reeve/dp/B000IJ79V6

rasanya ni theatrical version, bukan Richard Donner version.

Saudagar Mimpi ... said...

Haha! Pandai la lu brader.
Mmg gua dah beli bbrp hari lepas.
Baru hari ni aku terhegeh-hegeh nak letak kat blog.

Aku rasa ni rakaman second night la sebab aku nampak kelibat aku kat tingkat atas. Hahah!

Kaboi Tanduk said...

cool!

matakucing said...

chewahhh...

saudagar gaRAM.. said...

cilakak..bahan paling rare dalam masa 10 tahun kot..

perlu gua cari esok pagi

Shafique Laiho said...

Salam,

Gua ada pergi konsert ni (2nd day show).

Terbaik beb!

zuljoe said...

waaa!!! bestt..sgt suka konsert ni...kena cariiii....

Portdy said...

wow! ada yang menjenguk entry ni lagi,

tq for those who visiting!

rosli321 said...

As Salam.. ada lagi x dvd nie... kalau ade saya nak beli...