Friday, February 19, 2010

SHE - ELVIS COSTELLO (OST : NOTTING HILL)

.
She may be the face I can't forget
The trace of pleasure or regret
Maybe my treasure or the prize I have to pay
She may be the song that summer sings
Maybe the children autumn brings
Maybe a hundred different things
Within the measure of a day

She may be the beauty or the beast
Maybe the famine or the feast
May turn each day into a Heaven or a Hell
She may be the mirror of my dreams
A smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell....

She, who always seems so happy in a crowd
Whose eyes can be so private and so proud
No one's allowed to see them when they cry
She maybe the love that cannot hope to last
May come to leap from shadows in the past
That I remember 'till the day I die

She maybe the reason I survive
The why and wherefore kind of life
The one I care for through the rough and ready years

Me, I'll take the laughter and your tears
And make them all my souvenirs
And when she goes I've got to be
The meaning of my life is
She....She
Oh, she....


Portnote:
  1. To whom it may concern....where ever you are.
  2. Nak tengok cebisan Notting Hill, klik sini


21 comments:

berteromber said...

beb...gua jatuh cinta ngan julia roberts masa pretty woman...sewa tape video VHS siap tgk 2 kali...tapi tak lama...pastu cinta gua beralih arah bila tengok Winona Ryder dalam Edward Scissorhands...heheh..

gua tak minat elvis costello..tapi Notting Hill memang boleh buat cair siut...metal sangat la konon...huhu

zan said...

hehehe..cayalah portd!\w/\m/

eddie dewanaga said...

gua ingat gua silap masuk page tadi... wah... berseri-seri bagaikan lembah Inderaloka.


Notting Hill lagi...??

Berteromber dgn Zan lebih layak utk berbicara mengenainya.

Saudagar Mimpi ... said...

Merahnya mak ngah!
Heheheh aku pun ingat salah masuk rumah tadi. Mentang-mentang CNY, merah sakan nampak hahahah

Portdy said...

bro-teromber;
biasalah tu kan bro? ni semua stock rockers seluar koyak main cinta!


Zan;
wa pun caya lu jugak zan woo hoo!!!\w/\m/

(err zan ...gua masa tengok Notting hill 1st time dulu kan buleh pulak crush sama si Bella yang duk kerusi roda tu huhuhu...)




Nagakramat;
heheh saja jek bro wa tukar layout ni, kasi jiwa jiwa hahaha....

zan said...

ramai jugak rupanya yang minat genre romantik komedi cam wa ni..hahaha.

tapi yang slalu jadi heroin citer2 camni suma dah jadi MILF kan? xder ke pelapis yang boleh take over takhta dorang ni? fuh!

p/s: wa tetap dengan meg ryan & winona ryder..hohoho

eddie dewanaga said...

gua pun geram dengan MILF, hehehe...
eh, salah selit ah.

macam Diane Lane, Catherine Zeta, Demi Moore dan bini John Travolta tu...

Portdy said...

Zan lagi;
jangan lupa cik Sandra bullock, best muvi baru dia The Proposal tu...
Bila laa Meg ryan nak buat comeback yg menjadik eh?



Saudagar;
Merah sangatlah makngah , macam zaman dulu...hehehehe ni iklan ASB dolu2 ek bro?



Nagakramat lagi;
bini johntravolta = kelly preston...
Diane lane? sama taste ngan gua bro...dia ni makin tua makin lawa eh?
errr.... Zaidi minat MILF tak?

zan said...

the proposal dah tengok. dah tua2 baru nak bogel depan kamera..hahaha. tapi x nampak apa pun..cis3x!

berteromber said...

Zan...org yang hati kering jer tak minat romantik komedi...hahaha

Meg Ryan??..lu sama taste la...tapi kecik2 dulu gua crush abis kat Phobe Cates...siap gunting simpan gambo2 dia...hahaha...

kalau yg sekarang tak tau naper wa suka tengok Kirsten Dunst...muka dia macam ada something tapi tak tau apa dia...sama kes macam Julia Stiles..

eddie dewanaga said...

cess... dlm pada tu tempias jugak pada gua tu... ati kering lebih kurang no mercy, no remorse, itu zaidi...

ati gua tetap ada taman beb...


romantic comedy yg gua penah tengok dan suka mcm...

a lot like love... amanda peet.

serendipity... kate beckinsale.

the wedding date... debra messing.

i do (but i don't)... denise richards

berteromber said...

Eddie..try layan (500) days of summer...terbaek!!

Portdy said...

lagi lagi Zan;

Nasib baik aku tak minat Sandra Bullock, kalau tak mesti hampa dengan tahap "pembukaan" itu hahaha...
tapi aku dah mula suka Ryan Renold tu... maksud aku lakonan dia bukannya kebugilan dia. Dia ada timing yang bagus untuk rom-com.


lagi lagi bro-teromber;

Meg ryan minat dulu-dulu jek... si Zan rasanya lebih fetish Meg Ryan hehehe...
Kirsten "Mary Jane" Durnst sama julia Stiles memang wa tak berapa minat lah...so takde persaingan.

Anyway wa dah tengok "500 days of Summer" dan untuk kali ke 18 wa sudah jatuh cinta sama Marie Elizabeth Wintead, minah muka deadpan ni....

Portdy said...

lagi lagi nagakeramat;

fuh serius said, Serendipidity memang terbaik! sebab gua minat sama John Cusack!

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

4 wedding and a funeral takde yang minatke? Aku lagi suka yang itu. Ada lagu wet,wet,wet.

Portdy said...

sapik;
whoopsiedaisies!!! filem itulah yang memulakan segalanya....
start dari AFWAF lah yang naikkan nama Hugh Grant pas tu Notting hill
pas tu melambak lagi genre rom-com british yang pada aku 10 kali lagi bagus dari American punya rom-com (pada masa tu lah).

Brit power!

zan said...

America punya rom-com banyak bercampur censored. Tapi 10 Things ngan She's All That tetap jadi pujaan..hahaha

Jom lepas ni kita review filem muzika amacam? rockstar, that thing you do, jossy n the pussycat, spinal tap, airhead dll..

eddie dewanaga said...

shafid the autobot guardian,
gua suka 4WAF tu beb, gua suka Andie McDowell tu...


zan dan portdy,
jgn lupa Empire Records, bikin gua terlonjak riang ingin kerja kedai kaset... dulu laaa...

Portdy said...

Zan forever;

kalau gitu aku pilih "Theres something about mary" lah hehehe

tapi kan kalau fikir2 balik romcom american around 90s dulu pun banyak gak yang ok terutamanya yang ada Tom Hank di dalamnya.

ok set zan, nanti aku kumpul info,
High School Musical Disney tu pun buleh kira ke heheheheh





nagakramat; 4eva;

empire record? cool!
wa tambah satu lagi bro:
High Fidelity (john cusack,Iben Hjejle, jack black)pun kat record store jugak.

berteromber said...

Zan..idea bagus...nak review Hannah Montana boleh?..ni fav anak sulung aku ni...hehehe

Portdy said...

syyy...dont tell anibodi...
me love miley cyrus.....