Thursday, January 14, 2010

Nemut-nemut dan adiknya.

.
Selasa (12 januari 2010) saya pergi daftar kelahiran/ buat surat beranak .
Ngam2 selepas 14 hari kelahiran baby kedua.
kalau daftar lambat lebih 14 hari denda RM 5 .

2 minggu jenuh memikirkan namanya, akhirnya dapatlah nama Nur Alia Nazlia.
K
ombinasi nama pemberian dari MyOneechan (Nur) + Atuk (Aliana ) + Nenek (Azlia).

(Atuk & nenek = My Pa & Ma Inlaw.)


First time dapat snap gambar Nemut2 dengan adiknya, Nur Alia Nazlia.




More Liya pixs:


Tido pun buleh sengih, ceh.


Melet-melet.





Lia = Liya = Aya = Aya Ueto. Err ...Buleh gitu?


Aya Ueto. Bagi mereka yang tak tahu atau buat-buat lupa.

18 comments:

Ijau D. Koceng said...

smpt lg tu melalut pasal una jepang...

kucingorengemok said...

BOOO-lat pipi! comeelllll :)

dilaOHdila said...

alahai comeynya baby hang!
lepas ni kompem mesti banyak baju aliya mama dia belik!....
sayang nemut kat adik erk. moga menjadi abang yang penyanyang....

seronok cuti jaga baby. rajin snap2 banyak2 erk....

linda said...

salam

so comell..tahniah dari kami yg jauh ni.

MyNameIsdD said...

hehhe da besar nnt aliya cun mcm euta aya abes lah payah bapaknye nak menangkis pengayatan dari jejake2 yg penuh berharapan :-P

berteromber said...

aku takat ni ketiga2 anak takder satu pun nama yang dari idea aku...susah arr nama pompuan...nanti asik teringat nama awek2 lama...bahaya...haha..

speedrider said...

ada baby baru rupanya!
taniah bro.

SkiD said...

Nama bebudak sekarang ni panjang2 ek!! Susah nak sebut masa akat nikah... Lagi susah pak imam nak sebut masa talkin.

ibusinga said...

sib baik 3 org je yg bagi sejesion...buatnya ada 9 orang yang bagi sejesion ...kena lah
jenuh tu nak nulis kat buku sekolah...
(ini pengalaman..buat lah cop nama untuk buku sekolah nanti ya...)
;)

Takilala said...

bro, aku kdg2 pggil daugther aku Aya Ueto.. huhuhu

dilaOHdila said...

**aku rasa boleh ajer Mut
ni aku guna Flickr. Gambar dari Flickr memang bright & shining. Kalau nak lagi shuntek hang edit dalam Photoscape. Ni aku edit dalam LIGHTROOM beta 3. Aku baru belajar tatih kat sini. Cuba lah.... & tq pada Kuizeikui yang merekemenkan aku utk bukak acct kat Flickr ni. So nak upload banyak mana pun tak kisah sebab dah bayar feesnya..

Jairo said...

aya ueto... i loike... hahahahaha syok la nemut2 ada adik baru hehehe

deaf_angel said...

port,
wishing ur family the best always.

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Nasib baik tak letak nama Jepun terus. Papi Ayumi pun sedap.

cik EPAL said...

comelnya budak budak ni :)

Portdy said...

Ijau;
keutamaan di situ sebenarnya....


KOG;
Ikut gen sapa agaknye eh? Hmmmmm.....



Dill;
Sekarang pun dah pening beli baju newborn huhuhu...



Linda & Ijal:
TQ,
tak sabar tgu anta berdua balik ke Malizia ........



Dd;
sapa nak isi form online....



BRo-terombr;
alah...cakaplah tu nama akak angkat masa sekolah darjah satu dulu har har har...




Speed;
tq bro,
masa hang tengah ride solo tu lah aku tengah berdebar kat spital hehehe...



Skid;
bro, saje jek kasi dengki sama bakal husband dia....nasib tak macam cewek Indonesia, lagi panjang2 wooo...


ibusinga;
I dah buat cop nama dah untuk anak I, tapi terbubuh "disahkan oleh" pulak kat atas tu....huhuhu...



takilala-san;
bro, aku kdg2 pggil WIFE aku RYOKO HIROSUE.. huhuhu



Dill;
tenkiuk Dill...
aduhai banyak mau belajar ni neng...waduh...



Jai;
you like Aya ueto too? Ceh!
I labelled you as my competitor as now!


Dep Lepp;
Thanks, tenkiu, Aus Dank, TQ Terimakasih bro ! HEHEHE!



Sapik;
bila kita mau sarap sama2 ni?



Cik apple;
tenkiu tenkiu....kerana "Kecumelan Adalah Hak Milik Setiap Insan" heheehhee...

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

sORI BEB SIBUK SIKIT SAMPAI BULAN 2 NIE. aDA AKU CALL.

Portdy said...

takpa2 understood pik