Wednesday, December 30, 2009

29-12-2009

.




25 & 26 Dis 2009:
Cuti Krismas kan? Balik kampung yay! Big Boss in-law sembelih 4 ekor ayam kampung . Sedap woo ayam kampung bikin masak sup dengan masak ungkep.

"The Last Samurai. Lukisan istimewa di pintu masuk rumah kat kampung. My abang ipar yang lukis. Ada macam header Eddie Dewanaga yang fofuler dengan A Tale of the Dragon King tak?"



27 Dis 2009:
10.00 - pagi Admitted ke wad spital sebab dah lebih 7 hari.

"kaunter pendaftaran"



"Bagai Deja-vu kan? Nemutnemut dan hospital tempat dia lahir 3 tahun dulu"



28 Dis 2009:
Segala urusan nak kasi cepat bersalin dilakukan.


10.00 malam . My betterhalf telefon, bagitau air ketuban sudah pecah. Terus masuk labour room.
Saya gi topup cellphone kat Bankrimau2u, angkut barang (dah siap standby nak tidur spital) . gi isi minyak full terus ke Spital.
Dr bilang mahu tunggu sampai beberapa jam lagi. Kalau buleh nak beranak normal. Kalau tak operation.
Saya & Nemut2 pun berkhemah dalam kereta kat carpark hospital. Berdua tidur dalam keadaan tak keruan.

29 Dis 2009:(12 Muharram 1431h)

5.30 pagi- Dr telefon , wife kena masuk Operation room. Bergegas \ berdesup cahaya ke wad.
6.00 pagi - Cahayamata saya yang kedua, baby girl selamat dilahirkan (melalui kaedah pembedahan).

Alhamdulillah ibu & baby keduanya selamat.

Seterusnya, kami ( saya & Nemut2) masih berulang alik ke spital. Biasanya kalau bersalin operation memang lama sikit kena tahan kat wad.

"My baby girl, hari pertama melihat dunia"

" Something in the way she knows, And all I have to do is think of her. Something in the things she shows me. I don't want to leave her now...."

"Saya sudah jadik Abang sekarang hehehehe"



Err... percaya tak? Dah masuk hari ketiga My baby girl ni masih belum ada nama lagi huhuhu....
Ada sapa2 nak bagi nama?
Hadiahnya percutian 3 hari 2 malam di Pantai berlumpur Pontian . Lumayan tak?
SMS APAKATA jarak NAMACADANGAN dan hantarkan saja ke 2888882.


Akhir kata, ribuan terimakasih atas doa sahabat semua.
Doakanlah baby ni menjadi anak yang solehah.



(Oklah, Saya nak pegi tidur dulu . Recharge bateri hihihi.)



21 comments:

MyNameIsdD said...

Waahhhh~~~

Congrats!!!
Semoga adik perempuan Nemut Nemut akan membesar jadik muslimah yang solehah dan membahagiakan mak abah dia :-)

Ijau D. Koceng said...

operate caesarian ke? nemut2 dulu sama gak?

Portdy said...

Dd,
tenkiuk tenkiuk,
amin!



ijau;
caesarian, sama cam nemut2.
aku ada can satu jek lagi pastu ikat....finnish. finnito.

kucingorengemok said...

tahniah! semoga jadi anak yang solehah... kasik la nama latifah (aku tengah sibuk dengar kasih latifah, spider hehe) tak pasal² ek

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Tahniah atas kelahiran kemut-kemut. Amin.

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Harap ahmad cepat sembuh lepas operation. Nak belanja makan kat assalam.

Takilala said...

Omedeto Portdy san!!
Aku nak bagi cadangan nama, ko letak Ryoko Hirosue..huhuhuhu

Ceaser eh.. sama la kita. Yg ketiga dah sah Ceaser.. anyway congrats lagi sekali.

SkiD said...

Tahniah!! patut le lama menghilang. Nimut Nimut dah dapat adik rupanya...

berteromber said...

tahniah bro..sepasang dah..
semoga menjadi anak yang solehah...amin

Portdy said...

sapik & sapik;

tenkiu tenkiu my fren, kemut-kemut? ceh!
Anyway, Selangit tak cukup, kurang-kurang pun Mandella....
Balik kg aku roger ko, ada port sarapan baru!


KOG;
TQ n amin!
kalau aku bagi nama Issabella latifah laila farhana binti portdy ok tak? huhuhu...



takilala-san;
tq, ryoko hirosue tu tergeliat atuk nenek nya nak nyebut kang...
kalau Rohaya Ueto ok tak? ada unsur2 melayu sikit. hahaha!



Skidrow;
heheehe tu ke menghilang untuk menerima...
sakit pinggang tidu dalam keta tak ilang lagi ni...
ni baru dapat tengok blog bro huhuhu...


Bro-teromber;
tu lah dah sepasang bro...
lepas ni sibuk le nak handle si cumi dan ciki ni.

deaf_angel said...

portdy..

alhamdulillah, smua slamat dan congrats untuk ko dan love ones.

ni ada baby ni, ko tak boleh bukak lagu rock kuat2 la kat rumah eh? haha

Portdy said...

bro dep lepp,
hehe tq bro, anyway headphone baru dah standby hehehe...rock in the silent planet!

Saudagar Mimpi ... said...

Wah. Ada baby baru.
Tahniah!
Selamat menjadi bapa buat kali kedua kalinya. Hehhehehe.

Portdy said...

SM;
tenkiu SM hehehe , salam tahun baru,
turun esplanade atau langgan astro untuk konsert BS nanti?

[S]itie [B]Um [B]Um said...

cumil!!

Portdy said...

Sitie:
cumil? anak bapaklah katakan heheeh...

dilaOHdila said...

Salam & Selamat tahun baru Port....
wah dapat baby Gurl ya, apa ke namanya
suka si abang tu. dah ada kawan. patut aku lama tak nampak hang tak update umah ni. ingat aku hang punya internet rosak ka.

matakucing said...

wah...rezeki. tahniah

Portdy said...

dill,
selamat tahun baru, biasa lah sibuk ngan baby n mak nya sekali...aritu line aku prob, ni notebook aku plak huhuhu...



cateye:
tenkiu tenkiu tenkiu hehehe...

eddie dewanaga said...

a tale of a dragon king...

tahniah bro... murah rezeki lu satu famili.

Portdy said...

eddie;
tenkiu bro tenkiu!