Thursday, January 28, 2010

28-01-2010

.

Hari ni Lia demam,
panas badan dia.
Cirit birit banyak.

Bawak pegi klinik desa.
Klinik desa minta bawa ke wad kecemasan Hospital.

Bawak ke hospital.
tunggu.... tunggu..... tunggu.....

masuk wad Pediatrik.

Suhu 38 darjah celcius.

Lia nangis........nangis..........nangis...........

Petang tadi baru turun 37 darjah celcius.
malam ni tunggu lagi..........

risau............risau................risau.......




terngiang-ngiang lagu Tawakal - Ramli Sarip dari album Warisan.

Tawakallah, Tawakallah.



















'

14 comments:

berteromber said...

gua doakan yang terbaik untuk anak lu...semoga Lia cepat sembuh.

Portdy said...

tq bro-teromber

JAIRO said...

uiks kena jaga betul2 tu.. anak buah aku pun baru baik dari demam..... isk semoga cepat la sembuh sekarang ni musim budak kena demam ker?

SkiD said...

Tu yang aku risau bab bela budak2 kecik ni... sakit demam dia...
Semoga puteri ko cepat sembuh..

matakucing said...

cepat sembuh..amin

Portdy said...

Skid, Jai, cateye;

tenkiu semua,
doakan Lia cepat sembuh.

latest hari ni Dr beri antibiotik.
Sekurang2nya3 hari untuk tengok effect dia.

suhu badan dah turun 36.

wife wa citer satu malam semalam dia mengamuk nangis sampai 6 nurse turun padang siap buat buai lagi huhuhu...

ibusinga said...

ala kesiannya lia...
still admitted lagi today?

kucingorengemok said...

insyaallah ok... kita doa :)

MyNameIsdD said...

I hope she'll get better soon. I'Allah.

deaf_angel said...

walau setakat kawan internet, tapi aku sentiasa wish ko sekeluarga sihat dan happy always.

smoga speedy recovery untuk your little one dan membesar ngan sihat

Portdy said...

dr Ibusinga,deplepp, Dd, Kog;

terimaksih kawan2 semua.
status hari ni suhu drop 36.6

antibiotik masih masuk, lia macam biasala kejap2 nangis. dia ni manja skit.
nak kena dakap selalu.

Dr hari ni kata esok buleh balik. tapi kena tgu dr esok punya penilaian juga.(Dr bertugas lain2 tak sama)

eddie dewanaga said...

ini semua ujian, nak membesarkan anak2 memang bukan mudah, anak2 sedara gua berduyun, gua tau betapa tebalnya sabar yg perlu kita ada... insyaallah.

Portdy said...

to kawan2 semua;

ALhamdulillah lia dah kuar hospital pukul 10.30 pagi , lega dah rasa nya , trimakasih pada semua!

my betterhalf banyak belajar pengalaman sepanjang kat wad tu, semua berlaku ada hikmahnya.

sekali lagitq pada semua yg mendoakan.

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
Dismiss Sluggish Downloads With NZB Downloads You Can Quickly Search Movies, PC Games, MP3 Singles, Software & Download Them @ Alarming Speeds

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB[/B][/URL]