Tuesday, April 21, 2009

Minum petang di Tomyam klasik, Ayer Keroh, Melaka

[Mood lagu ketika taip entry ni: Kurnia dendangan slam]




Petang yang indah akan lebih indah bila kita dapat minum petang dan mengambil udara luar yang sihat. Justeru itu kami sekeluarga sepakat gi minum petang. Lokasi? Restoran Tomyam Klasik.

Restoran ni berdekatan ngan IPK (Ibu pejabat kontinjen) Polis Melaka. Area Bukit Beruang.
1st time sampai sini itupun terjumpa secara tak sengaja. Betul - betul jalan cari makan . Main redah jek baru rock.



Entrance dia dari depan. jambatan di atas tasik.


Tapi kami masuk dari tepi sebab nak tengok taman lanskap kat sebelah kiri restoran.



My Nemutnemut



Tasik yang mengelilingi bahagian depan Restoran.


Shot dari tepi lak.



Besar gak restoran ni dan ada beberapa area makan yang berbeza. Macam kat atas ni untuk small function, ada area untuk wedding siap pelamin lagi... ada tempat makan jenis meja duk bersila. KItaorang pilih yang duk bersila nye. Lain - lain fasiliti ada surau, playground ngan tempat baby room tukar lampin.

Gambar kipas dan lampu yang diambil ketika menunggu juadah disediakan.


Menu kami hari ni: Tomyam campur, nasi putih dan telur dadar.. air fresh oren dan matakucing. Eh ini heavy dah bukan minum petang ...


Anggaplah macam minum petang merangkap early dinner sekali hehehe..



Kemproh ek, sapa makan ni?



Aahhh, pasangan bahagia sehidup semati.


Gambar meja ala ala jepun.
Nemut2 tengah usha satu awek yang sah-sah lagi tua dari dia tapi cute rambut lurus bibir bak delima merekah. Dah budak tu pun sibuk kacau mesti dia ingat anak kami perempuan.



Abis makan marilah kita pulang dendangkan lagu kasih sayang.
Overall tempat ni saya bagi 4/5 *. Tempat yang menarik, makanan sedap dan boleh datang lagi ketika hari gajian huhuhu.

4 comments:

Anonymous said...

kemproh ekk



from:your wife...

dilaOHdila said...

TOMYUM KLASIK...bestnya
ni kalau buat gatheing kat sini ok gak

salam kenal
Niceshoot Too:-)

deaf_angel said...

banyak nye gambo makan ko..huhu
tapi i like

portdy said...

dila:
salam kenal

datang melaka bgtau hehehe
takleh lawan shot hang huhuhu


deaf:
nak celen bro dep punya gambo makan2 lagi merembes air liur huhuhu