Sunday, November 01, 2009

cd review: The Beatles - Abbey Road - Remastered

.

." Oh yeah, all right
Are you going to be in my dreams
Tonight?"


CD review untuk The Beatles - Abbey Road - Remastered
Cd impian saya dah ada kat dalam tangan.
For me Abbey Road is the best Beatles Album. Period.

Setelah puas mencari-cari dan menari-nari di merata kedai cd di Putrajaya, JB, Pontian, Muor, Parit Patah, Parit Penorogo maka
akhirnya bertemu di Mahkota Parade di Melaka, bandaraya bersejarah.
.

Nak beli The Beatles Stereo Box Set versi remastered harga mau RM 700 ++
kenapalah saya bukan anak tokey minyak eh? tokey kilang cd ke? rileks jek sambar boxset tu kan?

Inilah dia The Beatles Stereo Box Set yang boleh saya miliki jika saya dapat memikat mana-mana gadis kaya/cun yang sporting dan mahu membelikan saya boxset ini ketika hari jadi saya.
Ok lah harijadi saya bulan Mac tapi tak salah kalau nak bagi hadiah bulan November ni. Kira cam belated gitu.



Abbey Road merupakan album terakhir yang dirakamkan oleh The Beatles sebelum mereka berpecah secara rasmi.
Walaupun begitu ianya merupakan album kedua terakhir dirilis sebelum album terakhir iaitu Let It Be yang dirakam dari session Get Back sebelum rakaman session Abbey Road lagi.

Front cover.
Perhatikan dia memang takda title album tau.
Antara cover album yang famous.

Back cover. kaki awek manalah yang kena snap tu huhuhu.

bila susun dia jadik cam ni lah .
Susunan ala ala riak gitu.

casing dia jenis yang cam cardbox gitu. tak mau dah casing plastic lagi.


buah epal hijau tu lah disc dia.



disc dia selit kat dalam pocket tepi tu.

cover booklet dia.

Liner note.

saya rajin maka saya paste semua page dia.

Tengok lah puas puas.



Tracklisting

1. Come Together
2. Something
3. Maxwell's Silver Hammer
4. Oh Darling
5. Octopus's Garden
6. I Want You (She's So Heavy)
7. Here Comes The Sun
8. Because
9. You Never Give Me Your Money
10. Sun King
11. Mean Mr Mustard
12. Polythene Pam
13. She Came In Through The Bathroom Window
14. Golden Slumbers
15. Carry That Weight
16. End
17. Her Majesty


belakang booklet.

"Hearing is believing!"
Yes it's true and I am the Walrus ..uppps..... believer!

Dapat poster yay!


"And in the end
The love you take
Is equal to the love you make."

.
untuk info lanjut sila klik sini
dan sini





Next show? Help remastered edition.

10 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

tang jambang john lennon yg paling mahal tuh. eheheheheheh

Abang Ben said...

memang leleh tengok CD ni on display. Tapi... duit duit dimana kau duit?

SkiD said...

Mahalnya boxset...nasib baik aku tak berapa minat....

berteromber said...

kumpul pelan2 la..sebln satu ker..cukup setahun complete ler..hehe

eddie dewanaga said...

yup.. setuju dgn berteromber, benda cam gini memang afdal dapat satu longgok terus, tapi jika ada sen lebih...

kalau tak, pelan2 kayuh, sangkut sebijik2... lama2 complete ah.

matakucing said...

wah...mesti dah complete ni haha tuari aku dah pegang2 kat kedai cd..tp isshhhh ku letak balik tanpa rela.

speedrider said...

wah, pembelian yang amat berbaloi-baloi!!!

speedrider said...

Berapa harga cd tu bro Portdy? Boxset tu.. tunggu saya jadi tokey maxis, nanti saya bagi free ja kat bro.

Takilala said...

last week kalau tak silap gua ada tgk cd ni. ada bnyk lg. tp x sure remastered ke tak. nnti kalau gua free, gua cek balik.

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Kalau tak silap aku dengar nie last copy kot sebab copyright punya lesen untuk beatles akan abis pada tahun 2013. Aku rasa tu yang buat macamnie.