Friday, January 02, 2015

First Album on 2015 (album pertama dibeli pada 2015)

Salam tahun baru 2015.
Kalau ikut perkiraan tahun ni Marty McFly akan sampai naik Delorean .

Untuk album pertama pada tahun ini dimana ianya dibeli pada tanggal 1 Januari 2015, saya telah membeli album ini:

ARTIS :DESIRE
TAJUK ALBUM : SLOW ROCK TERBAIK
KATEGORI : KOMPILASI
RILISAN: POLYGRAM RECORDS 1995 (RILISAN SEMULA UNIVERSAL MUSIC)

kenapa saya beli cd ni sedangkan ada lagi kompilasi Desire yang lebih terkini?
Sebabnya rilisan semula kompilasi ni mengekalkan artwork asal. Ianya nampak klasik macam cd dulu dulu. Tak lah menarik sangat tapi nostalgia tu ada.

Tracklist? Boleh tengok pada gambar. Klik untuk besarkan bukan besarkan mata untuk nampak jelas ye.

11 comments:

berteromber said...

Beli kat mana?...Melaka?

Portdy said...

Music valley Aeon Bandadaya melaka

deaf-angel said...

wooo hebat.
I always think Sentuhan is one bloody great song.
People going on and on about Bias Cinta dulu2, tapi aku tak minat lagu tu, aku ulang2 kaset plus minus divide times tu lagu Sentuhan

Ijau D. Koceng said...

CD hunting!

deaf-angel said...

eh bukan ke Sentuhan liriks dia mama juwie? aku was listening and I remember dalam kaset is Mama Juwie

Rafi said...

Album last desire kot yg ada thrash sikit.. -+×÷ album tu yg last kan?

speedrider said...

Jangan hujung tahun pulak update tau Portdy. Hahahaa

Portdy said...

Deaf: Yup...sentuhan ballad yg lebih baik. Ada aura helter skelter sikit. Dipetik dr album +-×÷

Rafi: tak pasti tu album last ke tak rafi...
Desire ni low profile sikit info dia.

ijau:

Portdy said...

Ijau... haha cd hunting pun susah sekarang. Saingan ramai...harga cd makin mahal. Betul kata Btromber kumpul cd ni..ni hobi orang kaya. Ingat nak kumpul Vinyl la... low profile dan nampak sikit kesederhanaannya.

cLinaku said...

desire : terbaik!

Portdy said...

Clinaku...

Terngiang lagu Sentuhan beberapa hari ni