Friday, April 04, 2014

ROXETTE TRAVELLING THE WORLD - updated

Roxette.

"Dont Bore Us , Get me into the Chorus!"

The only band that me and my wife could sing together while cruised the road everyweek heading to south.
Their first concert film after their succesful reunion...
...and shame or shy to say, my first original bluray disc purchased.
So ...why dont take a peek..come on ..lets joint the joyride...




PORTNOTE: " DONT BERAS, GET ME INTO THE KERAS !"
 

17 comments:

deaf-angel said...

ooo the inlet seems interesting..
Never seen the inlet before.

One day I want to buy an ori la. Now I see and hear only at youtube..

I love it. Marie and Per are two amazing humans with some great positive values.

Portdy said...

Bro deap

actually theres more pic uloaded ...but it lost somewhere in the uploading process...


ill try to put it back later. It will show more interesting pics.

Ijau D. Koceng said...

bila tgk sticker FSK 0 kat dpn tu, sudah pasti dvd err bluray ni german pressing, kan?

*sniff* *sniff* roxette viral detected?

berteromber said...

woo bluray....i dont even have a bluray player...sob...sob...

bluray player?...LP player??...iskh....bila gua nak tersepak duit ni....

Portdy said...

Ijau;

Ye ke? baru ni tau sticker tu ada maksud cam tu...selama ni main bedal beli jek..

kalau Malaysian Pressing sticker cam mana ye?

Portdy said...

Betromber;

bro, kalau nak terbeli bluray sekarang pun dah tak mahal mana pun.

watchout sale kat tesco, selalu bagi bargain yang bagus BUT

avoid Sony BR Player, dia ada CINAVIA tech yang boleh mute Bluray disc yang yak ori.

memang spoil kalau kena CINAVIA ni.

Ijau D. Koceng said...

yg sticker putih tu equavalent dgn sticker KDN, yg kata U, PG13, 18SX/SG/PL, dll

deaf-angel said...

very nice my friend very nice..

Aku tengah dengar Belinda Carlise, then dengar lagu Per tulis untuk dia..

Pun sedap.. Aku rasa Per ni ialah Lennon/McCartney zaman sekarang la. Dia pandai buat lagu catchy giler.

Slang is marvellous Portdy!!
Aku sekarang ngah try dapatkan singles Breath a Sigh double version yang ada 4 lagu2 Slang yang dorang main live masa Slang tour. Aku tengok setlist zaman tu, ni 4 lagu je dorang main pun... Mungkin fans masih pening ngan Slang zaman tu..

Portdy said...

Bro depp...

let me guess that 4 songs:

1) All i want is ...
2) work it out
3) Slang
4) gift of flesh?


ok.. dah jawab, gua nak tengok kat wiki betul tak...

Rafi said...

Wow..abg port pun sudah main blu ray jugak.rock corner memang banyak pilihan dvd/bluray live concert

berteromber said...

ko dah buat cerita Roxette ni nampaknya aku kena buat entri Crash! Boom! Bang! ler nampaknya...sempena 20 tahun....heheh...

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Antara cd aku yg hilang zaman belajar dulu adala CD Roxette I wish I could fly out of the blue.

deaf-angel said...

Ada salah kot? haha.

Portdy ko dengar Per solo tak?

Aku tahu She Doesn't Live Here Anymore tu lagu untuk projek solo dia kan? Sedap la dulu kat cd June Afternoon best of tu.

Aku rasa next aku next explore Per nye solo

Portdy said...

Rafi;

aku pung baru jek layan BD ni..circa awal 2013 hingga sekarang. ini disebabkan XBD dan xdvd senang diperolehi di tempat aku dengan harga yang murah. Selain dari tu Temptation ni datang sebab kebanyakan concert dah dibluraykan , mau tak mau kena beli sebab aku takleh donlod, speed internet slow.



Broteromber;

tolong review JOYRIDE, aku ada soalan nak tanya nanti.


berteromber said...

ok...tapi bagi aku masa untuk study balik album tu...lama dah tak dengar...

Saudagar Mimpi ... said...

Tu dia......... :)
Best kan kalau beli Ori :)

Portdy said...

Sm...


tenkiu bgtau kewujudan edisi ini