Thursday, December 26, 2013

LEFTHANDED LIVE AT HARD ROCK CAFE MELAKA , 22.12.2013

Showcase: Lefthanded
Venue : HRC Melaka
Time : 9.00 onward
Date: 22.12.2013


Aku pun sampai lewat malam tu. Sampai2 je dah masuk lagu Kenangan Bersamamu. 
Highlight: Datuk Ramli Sarip ada dan diundang untuk lagu Istilah Bercinta dan Keliru.

Senarai lagu..setakat yang aku ada :

NASH:
Kenangan bersamamu
Lagenda Cinta
Sudi sudikah dikau 
Ku kehilangan cinta 3 dimensi 
Ku dihalaman rindu - feat dj pool vokal and anak Man dayak on drums 
Perfect Strangers - feat Boy Raven
Debunga wangi - feat anak man dayak on drums

MUS: 
Arah yang hilang 
Semangat Lamina

SILAH: 
Blues 
Black night.
Datuk Ramli Sarip: Keliru Istilah bercinta.











The best part:
 Semua PArt yang ada NAsh sebagai Vokalis

the so-so part:  
(1) Aku tak paham kenapa ramai sangat artis jemputan , 
dah macam konsert "Family Reunion at Wacken, Baby!" 
Aku rasa Nash boleh tapau semua lagu-lagu yang ada. 
(aku merujuk kepada ramai sangat vokalis, sampai DJPool pun ada menyelit sekali)
(2) Brader Yan TIADA . Ye... walau pun aku suka Fauzie (x-search) tapi
  Lefthanded tak sama tanpa Yan
(3) Aku SANGAT BERHARAP dapat melihat SEMANGAT LAMINA LIVE VERSI RAMLI SARIP!
  tapi impian setaman aku tak kesampaian. Walaupun Datuk ada tapi beliau belasah Keliru dan Istilah Bercinta.


OVERALL : 3.5 * (bias punya markah)

13 comments:

deaf-angel said...

Serious kena pqnggil ramli sarip datuk ke?

Posseeur siak. Aku suka dia tapi all these titles are like simpan kat rumah jee la..atau kat majlis.

Ni main band rock pe.

Other than that setuju ngan kau pasal non band members ramai2 join banyak lagu.

Sorry tak perasan, lefthanded main berapa lama eh?

Portdy said...

Hehehe saja panggil datuk dlm artikel ni...kira macam ...nah ambik ko ...my rock idol dah dapat Datuk kira mcm sir lah...
Kira gua excited RS dapat acknowledgment..
seems someone acknowledge rock legend. Gua proud.



tapi Ramli Sarip rasanya x kisah org nak panggil datuk ke apa ke as long bukan dlm mjlis formal...


di barat pun depa tak panggil Sir paul mccartney atau sir elton john dlm konsret ...atau Sir michael caine (ni bukn nama betul dia).... they just put salutation on the right place only

Ohww they played almost two hours....plus lelong the guitars...stage banters...nash bg tshirt ...nash bg minyak wangi. But the real lefthanded moment maybe 1 hours lebih skit je

Satu lg yg x best... xda merch yg best...just simple tshirt (official)...& mankeedal perfume.

Tentang ramai non members tu...hmmm ...its spoiled me a bit. Just bayangkan lefthanded live at planet hollywood tu...just even worsed without Yan.

Adi Herman said...

Yang itu aku setuju, tanpa Yan, Lefthanded agak pincang dan kurang best...

Ijau D. Koceng said...

ramli sarip main dgn lefthanded patut main semangat lamina, impian setaman, satu tidur panjang...

ni bantai lagu sendiri hahaha

Portdy said...

Tu lah bro...gua bukan tak suka bro fauzie tu..all respect to him


but...yan sendiri kata dia tak dijemput ..so camne tu. Lefthanded ni kira cam wings dan search....semua kenal band members dia sapa dan setiap members ada fans sendiri

Portdy said...

Gua bajet dia x ready la tuu

Portdy said...

Gua tambah sikit: kalau nk tambah pun just jmput member yg penah join lefthnded contoh Ramli Sarip dan Arab ...just tu je ...cukup arr

deaf-angel said...

portdy ko nak Manja front cover Ramli Sarip bilang aku la

berteromber said...

mungkin patut tajuknya lefthanded & friends...



Fizs Aiman M. Sani said...

Semangat Lamina dgn Arah yang Hilang ada duet dgn Nash ke?? klau ada baeekkklaaahh klau gitu...

Portdy said...

Bro deap : Naaaaaaaaaaaaaaaaaàkkkkkk!!!!!


Broteromber:
hehehe.... tapi aku rasa ramai fans kat hrc yg x kisah ... sebab dapat jumpa Mus. Rsmli Sarip..Silah... kira bayar pakej lah.
Aku je yg cerewet...


fizs:

Semangat Lamina dengan Arah yg Hilang Mus perform seorang. Kalau x silap part gitar utama Boy Raven yg main . Apapun harap jsdik le dvd kuar.

Rafi said...

tak tau pulak yang fauzi ex search tu dah join lefthanded,tapi kalau ramli sarip nyanyi 'Semangat Lamina' tentu lagi best

Portdy said...

Rafi;

aku tak rasa dia join Lefthanded...cuma sessionist jek kot