Friday, August 05, 2011

EDISI IRAMA RAMADHAN - YASSIN - KAU YANG MENGETAHUI







Mungkinkah bahagia, tanpa sengsara
Mungkinkah kau mengubah lumrah ciptaanNya
Yang bersinar cahaya seluruh semesta
Dihalus setitis nikmat
Kasih dan cinta

#
Tiada ragu lagi
Kau yang mengetahui
Hakikat yang tinggi
Tiada ragu lagi
Daku mensyukuri
Redha dalam pasti

$
Jika tiada mentari
Mana bisa rembulan
Sinari malam sepi
Jika ditakdirnya begini
Ku rela dan terima
Syukuri yang diberi ooo..ooo...ooo

Kau yang mengetahui
Kau lebih mengetahui
Tentang nasibku ini
Mungkinkah hikmahnya
Yang memberi makna
Mungkinkah kau yang tidak
Mudah menerima

Dan bersinar cahaya seluruh semesta
Diluas saujana keesaanNYA

ULANG #dan $

Kau yang mengetahui
Naluri ini yang ingin kembali
Pada yang pasti


portnote:

  1. Harap tak terlewat nak ucap Salam Ramadhan Untuk semua.
  2. First time dengar lagu ni saya ingatkan kumpulan HUJAN yang nyanyi huhuhu.
  3. Sekali sekali layan Yasin Sulaiman apa salah kan, tak kan nak layan Motorhead bulan Puasa ni,

PIX: EDISI RIAK MOTORHEAD - THE WORLD IS YOURS CLASSIC ROCK MAGAZINE SPECIAL EDITION, HEH HEH....

10 comments:

Ijau D. Koceng said...

aku baru perasan ada gmbr stagg ngan santa cruz kat tepi tu...

Portdy said...

mainan sang bapa, bersandar di kotak mainan anaknya

berteromber said...

ceh yassin konon!!...tak baik bulan puasa riak motorheadwi tau...


btw...selamat berpuasa beb..

Portdy said...

selamat berpuasa bro,

macamana metalheadbanger otaijb boleh dengar Radja ni huhuhuhu....

Dr. Ben said...

adik dia jadi ustaz kan

matakucing said...

classic rock edisi ramdhan hu5

deaf-angel said...

aku tengah tunggu Manowar nye fan pack mag nak keluar nanti..
bulan depan kot

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Bert...

Ini kes tak sabar nak tunjuk motorhead dia. Gigil aku tengok dia haritu masa bawak benda tu. Hehehehe

Portdy said...

Dr Ben,

rasanya betul adik dia ada sorang jadik ustaz


Cateye;

Versi Syaaban lebih tepat lagi....


deaf;

manowar? menarik tu.....


Sapik;

hari2 aku bukak cd ni ondaway g keje

:: Cikgu Wiween :: said...

hensem pulak yassin nih rambut panjang