Tuesday, June 07, 2011

SWEET CHARITY 40 TAHUN BAGAIKAN BERMIMPI BOOK+CD+DVD (LIMITED EDITION) 2011

 
 The ultimate line up.
 
Beribu kata sejuta anganku..
Menyelusup sanubari..
Mengimbau hati, pedihnya rasa..
Bagaikan tersayat sembilu..
 
Banyak-banyak lagu Sweet Charity lagu inilah lagu kesukaan saya, 
Haha tak dapat nak bayangkan kalau bukan A.J. yang nyanyi tapi Ramli Sarip ….(tapi ok apa kalau
Sekalisekala Ramli Sarip belasah lagu ni kat mana-mana konsert Sweet charity…ah bagaikan bermimpi lah beb!)

So this time I want to show some photo of my Sweet Charity 40 Tahun Bagaikan Bermimpi book, cd and dvd Limited Edition, with mine was 0687 (the serial number ) out of 2500 copies maybe?

Apapun special kredit goes to the Bassist for hire guys Mr Zan. He is the one who get me the book directly from Abang Ramli’s Manager Kak Juria….and still by today I didn’t see this CD+DVD+Book edition on the shelves of any record stores.

So lets see some of my favourite pages from the book:

 My Swwweeet Daugter , Yeya with his father Swwwweeeeet Charity Book.

 I love this one, Stairway to Heaven.
 Abang Ramli's early scribbled setlist.

 Beautiful Rock n Roll atmosphere at the esplanade
 All the surviving member (+) Guest Musician , Hamid- BDB ON bass, Kudin on keyboard (not in the picture); Kamarul on percussions (Nasi Lemak Kopi O TV9 percussion guy) (-)  minus  Wan Ahmad.
 Signing autograph maybe?
 SEJUTA WAJAH. (Encik Deaf ada tak?)

 I looove the artwork , this style of font have been used since "Tribute to Ramli Sarip" album , released by Warner Music. ...very psychedlic sandwiches font.

 Courtesy of Kak Juria, Ramli Sarip's manager, Mutiara Zaman's Single, 
didnt got the poster or paper bag, but this one ok lah than nothing.
Oh..Def Leppard Euphoria cd i got at Flea Market Amcorp Mall last month.

Two single, actually i prefer "Sayang Abah" single duet with Ana Rafali, that song is very rock n rolling !

8 comments:

deaf said...

waw dapat dari manager siak

yep, ni memang best la, jarang rock melayu ada benda2 gini..

berteromber said...

in english eh???..so i have to comment in english eh??...but me english no good...so no comment.





heheh....

btw..nice review..hope someday i will "tersepak duit" to buy one...

Saudagar Mimpi ... said...

Hari tu masa aku ronda speedy video kat Alamanda, terjumpa juga Booklet DVD CD Sweet Charity ni, .Apa pun rasanya lebih berbaloi bila dpt dari Zan sbb dpt single Mutiara Zaman tu sekali.

darkshahrulez said...

harga rm90 kalau tak silap..belum mampu rasanya untuk membeli rilisan yang bagus mcm ni

Portdy said...

deaf lepp;

betull tuuu...
please please lah dvd wings rockestra nanti produce deluxe edition disamping yang standard...
satu lagi bro saya baru nak kumpul cd2 yang deluxe edition/special edition (bergantung pada harga juga) kat msia susah nak dapat tapi rasanya kat singapore senang kot?



bro-teromber;
ada diskaun kalau beli melalui Zan , walapun plus minus dengan postage harga lebih kurang nak sama tapi kat JB agak susah le nak dapat....

ok lah aku sambar satu sebab memang tak pernah ada buku2 cam ni hehehe...


MERCHANT OF DREAM;
....saudagar ada vcd konsert/karaoke M nasir canggung mendonan live tak?
mana - mana aku pergi karaoke mesti ada lagu m nasir live versi karaoke keluaran audio one, somedy mesti ada source dia kan?
kalau aku baik dengan toke karaoke redbox ke showbox ke mesti aku dah cucuk pendrive kat komputer server dia hahaha


DARKSHAHRULEZ;
pelan-pelan kayuh geng, ada rezeki sambar...ada peluang beli, local merch ni ada payah sikit kalau nak carik balik...(contohnya masa aku budak dulu tak mampu nak sambar boxset ramli sarp sama cd biru mata hitamku yang deluxe edition punya)

anyway aku tengok kat blog ko banyak juga rare stuff yang yum! yum! hehehehe...

thenkiu 4 visit my blooooggg...keep on rockin dude!

SkiD said...

Suka tengok koleksi orang. Aku dah malas dah nak buat2 koleksi ni...

matakucing said...

mewaran raga ler

Kaboi Tanduk said...

kempunan btol tgk gambo2 nih..