Monday, June 14, 2010

Saya copy link entry ni dari encik Sapik sebab saya malas.... opss tak sempat nak buat entry

  Achtung!: Entry kat bawah mungkin lebih sesuai dibaca kalau anda peminat Transformers Animated yang siar kat TV3 tiap 2 pagi sabtu tuuu

 P/s: Sapik, aku gelak guling2 baca entry ko ni.


ANIMATED ROAD BUSTER ULTRA MAGNUS

Akhirnya yang ditunggu dah tiba. Suhaili mesti suka yang ini. Ini dia, Ketua elite guard. Cik Ultra Magnus. Nie yang Road buster version. Yang kat Tv tu warna biru pitih. Yang nie more millitary sikit warna dia. ada hijau dan kuning.
Nie bentuk dia setelah dikeluarkan dari kotak. Dengan memegang magnus hammer yang famous dan yang digunakan oleh flying O.P masa menewaskan megatron pada episod terakhir season 3.
Ada additional weapon yang keluar dari bahu dia. Seperti leader class yang lain. This one also comes with light and sound.
Seperti yang suhaili kata, dia ibarat Pak Lah. Leader yang dah tua. Sentiasa akan diganti dengan leader yang lebih gagah dan macho. Tapi Jika dikira pangkat, Ultra lagi tinggi dari prime dari segi senioritinya. Ultra magnus dalam siri mana-mana version Trnsformers memang dikira askar pencen yang paling dihormati kerana pengalaman beliau. Beliaulah yang akan dipilih oleh semua prime sebagai penasihat kanan. Tapi dalam versi animatednie, magnus memang nampak dah tua sangat. Kerenah bumblebee dan bulkhead pun lesu dia nak layan. But in battle, Dia memang hebat dengan tukul dia. Macam the mighty thor. Boleh mengumpul kilat dan petir. Dan dengan sekali hentakan, semua akan mati..
Yang bawah nie vehicle mode dia. Kalau anda perasan seperti kereta perisai tak pun rocket launcher. Bila aku tengok lagi dengan warna nie, sebiji macam pelancar peluru berpandu scud Iraq masa perang teluk zaman awal 90an dulu.
Seronok aku dapat yang ini. aku akan try dapatkan yang biru putih punya pulak. Insyaallah kalau ada rezeki.

5 comments:

Ijau D. Koceng said...

aku suka ultramagnus versi klasik (biru/merah/putih mcm warna optimus)... yg tukar jd lori bomba tu

eddie dewanaga said...

...ada juga Decepticon yg jahat, ganas dan takbur tu bila tukar vehicle mode jadi van putih jual steamboat tepi Lido.... tanya Berteromber, dia tau.

deaf_angel said...

transformers ni legend

80s dulu, aku kagum betul nengok katun dia

berteromber said...

siak arr eddie...tetiba perut gua lapar terkenang steamboat lido...

ntah la dedulu gua suka tengok M.A.S.K dari transfomers

MOHD SHAFID BIN RAHMAT said...

Huahuahua.Jadi lori steamboat. M.A.S.K pun aku layan jugak. Tapi takde mainna dia. Motor Hijau yang jadi Helicopter tu aje aku ada.Itu pun beli dengan kawan aku tahun lepas.Sticker pun dah lusuh.